Vocht in huis ontdekt? Dan is de volgende stap de juiste diagnose stellen. Er bestaan verschillende soorten vochtproblemen.
Volledig scherm
Vocht in huis ontdekt? Dan is de volgende stap de juiste diagnose stellen. Er bestaan verschillende soorten vochtproblemen. © NoAqua

Vocht in huis: slecht nieuws voor je gezondheid

LiviosDe herfst en winter zijn de seizoenen bij uitstek voor natte kelders. Maar ook in huis kunnen vochtproblemen opduiken. Die kan je aan heel wat signalen herkennen. Belangrijk is dat je een onderscheid maakt tussen opstijgend, doorslaand en condensatievocht. En dat je er snel bij bent: want vocht heeft nare gevolgen voor je gezondheid. Bouwsite Livios weet waar je op moet letten. 

2 reacties

 • swenti Bolt

  1 jaar geleden
  Isoleren zonder een goede mechanische verluchting is vragen voor gezondheidsproblemen?
 • Jan Hoeben

  1 jaar geleden
  Condensatievocht komt dikwijls van de ademhaling van de mensen (en dieren) die er wonen. Adem eens tegen een koude spiegel, die dampt aan. Dat vocht. Voor een volwassene ligt dit rond 100 gram waterdamp per uur. Voldoende verluchten wordt als de meest economische oplossing gezien, voor een volwassene wordt 40 m³/h per persoon aangeraden. 22 m³/h per persoon wordt als minimum gezien. De beste meting is een CO2-meting : een kleine 1000 ppm stemt overeen met 40 m³/h, 1500 ppm met 22 m³/h.
 1. André Hazes spreekt over de gehoorpro­ble­men van zijn vader: "Zijn stem was zo goed maar hij zong vals omdat hij de toon niet hoorde"
  Play
  Kleine Jongen

  André Hazes spreekt over de gehoorpro­ble­men van zijn vader: "Zijn stem was zo goed maar hij zong vals omdat hij de toon niet hoorde"

 2. Oudste radiopresentator ter wereld (96) stopt na 72 jaar
  Play

  Oudste radiopre­sen­ta­tor ter wereld (96) stopt na 72 jaar