Volledig scherm
© RV

Vlaamse tweedeverblijvers doen vastgoedprijzen Ardennen door het dak gaan

Provincie LuxemburgSinds het begin van de coronacrisis kopen nog meer Vlamingen een tweede verblijf in de Ardennen. De explosie van de huizenprijzen is navenant, met op een jaar tijd prijsstijgingen tot 37 procent. Vooral het noorden van de provincie Luxemburg is gegeerd. De lokale bevolking ziet het met lede ogen aan. “Voor onze jongeren wordt het uiterst moeilijk”, zei Vincent Dumoulin, notaris in het landelijke Érezée, in het debatprogramma C’est pas tous les jours dimanche  op RTL-TVI.

25 reacties

 • Johnny chanet

  1 week geleden
  Tweede bedrijven zijn inderdaad zwaarder belast dan je eerste eigen woning. Maar dat men het overvolle Vlaanderen ontloopt goed te begrijpen en zeker wie opgesloten zit op een appartement. Huizen in het groen zullen de komende jaren met 10-tallen procenten stijgen.
 • Luc Van den Bulcke

  2 weken geleden
  En hoeveel Franstaligen hebben een tweede verblijf aan de kust? Wie heeft de prijzen doen ontsporen in steden zoals Knokke waar er meer Frans dan Vlaams gesproken wordt, Nieuwpoort, Oostende, Koksijde, De Panne!
 • anna vandenberg

  2 weken geleden
  Marc Fuchs, klopt, de ergste klagers en zagers hebben teveel tijd en teveel geld en hebben alleen respect voor zichzelf, ik eis, ik wil. Ze claimen milieu en klimaat, maar als ieder gezin twee huizen moet hebben, blijft er geen stukje groen meer over in 2050. Je kan niet alles hebben in het leven, ha beton voor ontspanning, zoals vliegvelden, sportcentra, zwembaden, veel woningen, veel groen, in het leven moet je een keuze maken. Luxe wordt veel te weinig belast.
 • David Hermans

  2 weken geleden
  Verwondert me niets, wie (zoals ikzelf) al enkele jaren in de streek van Durbuy komt kon dit zien aankomen. Het is de taak van de politiek om correcties door te voeren. Vrije markt allemaal goed en wel, maar sommige zaken moet je vrijwaren of corrigeren. Want zoals hieronder terecht wordt opgemerkt is degelijke huisvesting nog steeds een basisbehoefte. Indien niet wordt ingegrepen krijgen we hier binnen 5 jaar een wooncrisis zoals nu al in NL gebeurt. Daar bepaalt De Markt óók alles.
 • Chris Dupont

  2 weken geleden
  Wel, in Wallonië heb je nog veel mooie dorpjes met traditionele huizen in de stijl van de streek. Hopelijk maken ze niet dezelfde fouten als Vlaanderen, door alles vol te bouwen in een kakafonie van stijlen. Wonen is altijd al een grote hap uit het budget geweest, dat is niets nieuw.
 1. Suthep is plots toeschouwer van een strijd tussen een bidsprinkhaan en een vogel
  Play

  Suthep is plots toeschou­wer van een strijd tussen een bidsprink­haan en een vogel

 2. Dappere beer klimt in metershoge boom in Pairi Daiza, maar moet dan toch even pauzeren
  Play

  Dappere beer klimt in metershoge boom in Pairi Daiza, maar moet dan toch even pauzeren