Vlaamse primeur: ‘zwevende' appartementen met overkraging van 13 meter

Montevideo Residences
DCA Woonprojecten Montevideo Residences
Antwerpen krijgt er een nieuwe landmark bij. Naast de leegstaande Montevideopakhuizen op ’t Eilandje, die deels omgevormd worden tot kantoorruimtes, worden de eerste zwevende luxeappartementen van Vlaanderen gebouwd.

Dat zweven boven het Limaplein mag gerust letterlijk genomen worden. De eerste verdieping van het nieuwe gebouw én alle drie verdiepingen erboven zullen namelijk maar liefst 13 meter uitsteken met een overkraging over de volledige breedte van de appartementen. Het is een technisch huzarenstukje waarvoor ontwikkelaar DCA Woonprojecten een team van toparchitecten onder de arm nam.

(lees verder onder de foto)

Montevideo Residences
DCA Woonprojecten Montevideo Residences

Er komen in totaal 16 luxeflats waarvan vier penthouses met een privézwembaden en ernaast in de oude pakhuizen twee horecazaken, een supermarkt, een ondergrondse parking en 12.000 m² aan kantoren en commerciële ruimtes.

DCA is zonet begonnen met de eerste werken van het project. De verkoop start in het najaar. Prijzen zijn nog niet bekend, maar het spreekt voor zich dat die zich in het hoger segment zullen bevinden.

Montevideo Residences
DCA Woonprojecten Montevideo Residences
8 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • mark germanus

  Heel goed idee,heel de buurt moet opgewaardeerd worden zodat Antwerpen de mooiste stad van Vlaanderen word. Waarom geen competitie tussen de grootste steden van Vlaanderen wat betreft opwaardering van hun stad met nieuwe gebouwen?

 • Johan Billiet

  Toparchitecten....voor zo'n lelijk gedrocht...??? Ga toch eens kijken in Scandinavië.."toparchitecten (?)...

 • louis van hoeylandt

  dirk een lux heb je niet voor 300.000 denk dat je dat x 3 moet doen

 • John Stahl

  Al die woonprojecten zien er goed uit op CGI-beelden. In de realiteit is het heel wat minder.

 • Fernand Beaumonde

  @Dirk Pieters ; minstens 30% staat al jaren Te Koop of Te Huur, zo vol zit het er niet.