De Vlaamse overheid bekijkt of het geluidsisolatie kan verplichten, zowel bij nieuwbouw als in bestaande woningen.
Volledig scherm
De Vlaamse overheid bekijkt of het geluidsisolatie kan verplichten, zowel bij nieuwbouw als in bestaande woningen. © Recticel Insulation

Vlaamse overheid overweegt verplicht akoestisch isoleren

LiviosMaar liefst 150.000 Vlamingen ondervinden ernstige hinder door het geluid van wegverkeer. Dat blijkt uit het Geluidsactieplan van het Departement Omgeving en het Agentschap Wegen en Verkeer. Daarom bekijkt de Vlaamse overheid of het akoestische isolatie op termijn kan verplichten. En dat zowel bij nieuwbouw als voor bestaande woningen, meldt bouwsite Livios.

 1. Tom (30) kocht in 2017 zijn nieuwbouwappartement voor 207.000 euro: "De verkoop starten aan 229.000 euro is niet onrealistisch”
  PREMIUM

  Tom (30) kocht in 2017 zijn nieuwbouw­ap­par­te­ment voor 207.000 euro: "De verkoop starten aan 229.000 euro is niet onrealis­tisch”

  Je woning staat niet te koop, maar je wilt wel eens weten wat je ervoor kunt krijgen? Of je bent benieuwd naar de meerwaarde van de renovatie die je uitvoerde of van de uitbreiding die je deed? Voor onze woonrubriek sturen we een makelaar op pad voor een onderbouwde schatting. Deze week bezoekt Wouter De Hertog van Hertog Makelaars een nieuwbouwappartement in Evere, gelegen in een voormalig kantoorgebouw.
 1. Vissers gieren het uit wanneer hun geredde aap blijkt te kunnen waterskiën
  Play

  Vissers gieren het uit wanneer hun geredde aap blijkt te kunnen waterskiën

 2. #zorgvoorlicht Zo zorgt Vlaanderen voor licht in donkere dagen
  Play

  #zorgvoor­licht Zo zorgt Vlaanderen voor licht in donkere dagen