VIDEO: Zo pakten Eddy en Myriam hun betoverende nieuwbouw op Kreta aan

De Belg en zijn tweede verblijf

kos
Meer dan 100.000 Belgen hebben een tweede verblijf. Het merendeel bevindt zich aan de kust en in de Ardennen, maar wie vandaag een vakantiehuis koopt, doet dat vooral in het buitenland. De hele zomer gaan we op bezoek bij landgenoten met een optrekje over de grens. Deze week zijn dat Eddy en Myriam in Kreta.

Zij lieten een nieuwbouwvilla optrekken aan de rustige kant van het eiland. "Het was eerst de bedoeling om iets te renoveren, maar een verbouwing moet je op de voet volgen en dat lukt niet vanop grote afstand. Een beetje tot mijn verbazing verliepen de bouwwerken heel vlot. Dat had ik niet verwacht hier in het zuiden", vertelt Eddy.

Het huis heeft de typische Cycladenstijl, maar dan in een hedendaagse versie. "Ik koos ervoor om wit te combineren met grijs. Blauw vond ik een beetje cliché, maar de luikjes zijn er wel."

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

Vanuit elke kamer is er contact met de buitenomgeving. Die is dan ook fantastisch met op de achtergrond de baai van Plakias, het gelijknamige stadje en de bergen. "Dit uitzicht gaat nooit vervelen. We zitten soms een hele tijd naast elkaar zonder een woord te zeggen. Gewoon genieten." Door het mooie weer kan dat het hele jaar door in openlucht. De buitenruimtes zijn dan ook groter dan het huis.

Wil je hier op vakantie of ook zo'n huis kopen? Lees dan vandaag het volledige artikel in de weekendeditie van Het Laatste Nieuws of in onze Pluszone. Proef vier weken gratis.