VIDEO: Portugese villa met Hollywoodallures is tweede verblijf van Alex en Theo

RV
Meer dan 100.000 Belgen hebben een tweede verblijf. Het merendeel bevindt zich aan de kust en in de Ardennen, maar wie vandaag een vakantiehuis koopt, doet dat vooral in het buitenland. De hele zomer gaan we op bezoek bij landgenoten met een optrekje over de grens. Deze week zijn dat Alex en Theo in Portugal.

Door de indrukwekkende architectuur en de unieke ligging zou je kunnen vermoeden dat de villa het optrekje is van een Hollywoodster, maar het zijn de Vlaamse chef-kok Alex De Witte en tuinarchitect Theo Van Gelooven die hier hun eigen stukje paradijs op aarde creëerden. Het is een droomplek om tussen het keiharde werken door zo nu en dan tot rust te komen. "We moeten onszelf in de arm knijpen. Zo'n mooi resultaat hadden we nooit voor mogelijk gehouden. Het is alsof we een droom beleven", zegt Alex.

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

Dat valt te begrijpen, want het huis is 'amazing'. De parterre rust op een wat verscholen sokkel en wekt zo de indruk te zweven. De constructie lijkt alleen maar te bestaan uit twee witte balken en een tussenruimte die is opgevuld met glas. Minimalisme ten top. Je kan er van op aan dat de villa binnen een paar decennia nog evenveel tot de verbeelding zal spreken, net als de Amerikaanse Case Study Houses uit de jaren vijftig die duidelijk als inspiratie dienden.

Het uitzicht op de tuin in twee niveaus, het zwembad, de lagune die uitmondt in de Atlantische Oceaan en daarvoor enkele zuiderse naaldbomen is al even verbluffend. Het is dan ook geen toeval dat de omgeving zo veel mogelijk bij het huis betrokken is. Dat gebeurde met allerlei ingrepen, zoals meterslange ramen die in de muur schuiven met profielen die gelijklopen met het vloerniveau.

Wil je ook zo'n villa of een ander huis in Portugal? Lees dan vandaag het volledige artikel in de weekendeditie van Het Laatste Nieuws of in onze pluszone.