Om vochtproblemen te vermijden is het beter om een lagere basistemperatuur in te stellen dan de verwarming helemaal uit te zetten.
Volledig scherm
Om vochtproblemen te vermijden is het beter om een lagere basistemperatuur in te stellen dan de verwarming helemaal uit te zetten. © Getty Images

Verwarming uitdraaien om energiefactuur te drukken? Een slecht idee: “Koude temperaturen werken vochtproblemen in de hand"

LiviosDoor de steeds verder stijgende energieprijzen wordt verwarmen duurder. Je denkt er dan misschien aan om de verwarming af te zetten in bepaalde ruimtes. Dat is echter niet zo onschuldig als het lijkt. Koude muren werken namelijk vochtproblemen in de hand. Bouwsite Livios vraagt om uitleg aan Els Staessens van ROBUUST architectuur & onderzoek.

 1. Liegen over je vorige loon om een hoger salaris te strikken? Dit zeggen de experts
  Jobat

  Liegen over je vorige loon om een hoger salaris te strikken? Dit zeggen de experts

  Heb je een nieuwe baan in het vizier, komt vroeg of laat het onderwerp ‘loon’ naar boven. Om je nieuwe salaris te bepalen of een goed voorstel te kunnen doen, durft een werkgever daarbij al eens vragen wat je op je huidige job verdient. Vind je dit maar een ongemakkelijke vraag en weet je er geen blijf mee? Is je huidige loon aan de lage kant en wil je een mooie promotie niet mislopen met een al te eerlijk antwoord? Jobat.be legt de kwestie voor aan hr-dienstverlener SD Worx.
 2. De oorlog in Oekraïne stuwt de prijzen van bouwmaterialen nog verder de hoogte in. Wat zijn de alternatieven?
  Livios

  De oorlog in Oekraïne stuwt de prijzen van bouwmateri­a­len nog verder de hoogte in. Wat zijn de alternatie­ven?

  Sinds begin dit jaar zijn de prijzen van bouwmaterialen al met 12 procent gestegen, dat blijkt uit een enquête van de Confederatie Bouw bij 210 bouwbedrijven. De stijgingen zijn het grootst voor staal en isolatiematerialen. Door de oorlog in Oekraïne verwachten aannemers ook de komende maanden nog verdere prijsstijgingen. Kan je jezelf daartegen beschermen? En zijn er goedkopere alternatieven? Bouwsite Livios zoekt het uit.