Hoewel de prijs van houtpellets de laatste tijd gestegen is, blijft de vraag ernaar verder stijgen.
Volledig scherm
Hoewel de prijs van houtpellets de laatste tijd gestegen is, blijft de vraag ernaar verder stijgen. © Getty Images

Verwarmen met pellets tot 1.372 euro duurder dan vorig jaar. "Maar pas op voor goedkopere pellets die je op het internet vindt”

LiviosHet zijn drukke dagen voor producenten en verkopers van houtpellets. De vraag naar deze geperste houtkorrels kunnen ze daar met moeite bijhouden. Nochtans zijn de pellets sinds januari aanzienlijk in prijs gestegen. Via het internet stoot je soms op goedkopere houtpellets. Maar zijn die dan van dezelfde kwaliteit en even milieuvriendelijk? Bouwsite Livios vroeg het aan Pierre Martin, secretaris-generaal van FEBHEL, de Belgische Interprofessionele Federatie van Houtenergie.

 1. Het sociaal tarief voor telecom biedt tot 50 procent korting op je factuur: zo weet je of je in aanmerking komt
  Mijntelco

  Het sociaal tarief voor telecom biedt tot 50 procent korting op je factuur: zo weet je of je in aanmerking komt

  In tijden van inflatie en hoge energieprijzen is elke financiële tegemoetkoming meer dan welkom, zeker voor de lagere inkomens. Daarom is er vanuit de overheid niet alleen voor gas en elektriciteit een sociaal tarief voorzien; ook voor telecom bestaat er een tegemoetkoming. Wie de doelgroepen zijn voor zo'n tegemoetkoming? En welke voorwaarden er precies zijn? Mijntelco.be zet het voor je op een rij.
 2. Een ongeval door de laaghangende zon: wie is aansprakelijk bij een kop-staartbotsing?
  Independer

  Een ongeval door de laaghangen­de zon: wie is aansprake­lijk bij een kop-staartbot­sing?

  Het is je ongetwijfeld al opgevallen tijdens het autorijden: de zon hangt tegenwoordig een pak lager dan tijdens de zomerperiode. Dat vermindert bij momenten serieus de zichtbaarheid van de weg. Koppel dit aan het drukke spitsverkeer en het risico op een kop-staartbotsing in de file is nu een stuk hoger. Ben jij betrokken bij zo'n ongeval? Dan is het soms lastig te bepalen wie er aansprakelijk is voor de schade. Independer.be zet daarom 4 mogelijke kop-staartbotsingen op een rij.
 1. “Dit huis is een eeuw oud, maar klaar voor een tweede jeugd”: Deze schitterende herenhuizen staan vandaag te koop vanaf 449.000 tot 1.445.000 euro
  PREMIUM

  “Dit huis is een eeuw oud, maar klaar voor een tweede jeugd”: Deze schitteren­de herenhui­zen staan vandaag te koop vanaf 449.000 tot 1.445.000 euro

  Er zijn maar weinig huizen met gevels die zo’n uitstraling hebben als herenwoningen. Ook de interieurs hebben vaak tonnen karakter en tal van sierlijke elementen verklappen de rijkdom van de bouwheer van weleer. Droom jij ervan zo’n pand het jouwe te mogen noemen? Onze woonexpert Björn Cocquyt zocht in elke Vlaamse provincie naar een uitzonderlijk herenhuis dat te koop staat. Deze vijf pareltjes zijn nog erg authentiek.