Het EPC van de gemeenschappelijke delen geeft informatie over de collectieve installaties in je appartementsgebouw, maar ook over het dak, de buitenmuren, vloeren, wanden en nog veel meer.
Volledig scherm
Het EPC van de gemeenschappelijke delen geeft informatie over de collectieve installaties in je appartementsgebouw, maar ook over het dak, de buitenmuren, vloeren, wanden en nog veel meer. © Getty Images

Verplicht in 2022: EPC voor gemeenschappelijke delen appartementsgebouw

LiviosIn 2022 moeten alle 130.000 appartementsgebouwen in Vlaanderen beschikken over een energieprestatiecertificaat (EPC) van de gemeenschappelijke delen. Volgens bouwsite Livios geldt deze verplichting altijd, ook als je je appartement niet verkoopt of verhuurt. 

40 reacties

 • Chris Dupont

  2 jaar geleden
  Vlaanderen begint meer en meer trekjes te krijgen die we normaal relateren met het communisme. Het verbruik, daar gaat het om, niet het potentieel verbruik. En, geheel in tegenspraak met de groene lobby, ligt dat pakken lager in zeer oude huizen, dan in nieuwe.
 • magda de munck

  2 jaar geleden
  Michael Vranckx, Willem Merken, het EPC wordt VOLLEDIG door de eigenaar betaald, en vervalt na 10 jaar, daarna kan de eigenaar opnieuw beginnen, informeer u voor je onzin uitkraamt.
 • magda de munck

  2 jaar geleden
  Geld dat ook voor de sociale woningen, of is dit enkel voor de privé eigenaar?
 • Lodewijk Verborgt

  2 jaar geleden
  Patrick van Reusel het is 800,000 bath op een Thaise rekening "of" 65.000 bath maandelijks inkomen, niet "en". Maar inderdaad goedkoper en je wordt er niet bij het minste verkeerd woord uitgemaakt voor racist. Aan racisme doet de overheid zelf. En gelijk hebben ze.
 • Frans Faes

  2 jaar geleden
  Verplicht dit, verplicht dat. In welke "democratische" dictatuur leven wij? Hoe lang moeten wij die betutteling blijven ondergaan?
 1. Dit is zonder twijfel het kleurrijkste dorp ter wereld
  Woon.

  Dit is zonder twijfel het kleurrijk­ste dorp ter wereld

  Op het Iraanse eiland Hormuz is zopas de bouw van het ongetwijfeld kleurrijkste dorpje ter wereld afgerond. Op een oppervlakte van een hectare tekenden ZAV Architects een mix van huizen, appartementen en gemeenschappelijke ruimtes met als doel meer volk naar het eiland te lokken. Of je er per boot passeert of met een vliegtuig overvliegt: je kan onmogelijk naast het vrolijke kleurenensemble kijken. Ook binnen in de huizen - sommige worden verhuurd als vakantiewoning - gaat het spel van tinten gewoon door.
 1. Vertederend: panda's dollen in de sneeuw
  Play

  Vertede­rend: panda's dollen in de sneeuw

 2. Leslie (27) overlijdt aan corona twee weken na bevalling, vader blijft met verdriet en baby achter
  Play

  Leslie (27) overlijdt aan corona twee weken na bevalling, vader blijft met verdriet en baby achter