Verlichtingspaal in de weg? Dan bouwen we appartementsblok er toch gewoon omheen

De aannemer metste het appartementsgebouw doodleuk rond de elektriciteitspaal.
Sven Ponsaerts De aannemer metste het appartementsgebouw doodleuk rond de elektriciteitspaal.
Een hilarisch tafereel in het centrum van Keerbergen. Een aannemer vond er niet beter op dan het appartementsblok dat hij er aan het optrekken is, gewoonweg rondom een bestaande verlichtingspaal te bouwen. 

Schepen van Ruimtelijke Ordening Marc Vangrunderbeek (CD&V) vindt het best grappig. “Een architectenfout”, meent hij. “Of misschien wou hij wel gratis verlichte terrassen… Op het grondplan stond de verlichtingspaal nochtans wel met een bolletje aangeduid. Maar op de verdiepingsplannen heeft de architect dat niet meer overgenomen. 

Dit ‘detail’ is de gemeentelijke administratie niet opgevallen, en ook de provincie, die uiteindelijk in hoger beroep de bouwvergunning heeft verleend, heeft het niet opgemerkt.” Anders dan de bouwwerken te staken tot de paal is verwijderd, opteerden aannemer en architect dus om creatief verder te bouwen. Naar verluidt zou netwerkbeheerder Eandis de enorme verlichtingspaal kortelings naar de overkant van de straat verplaatsen. 

OPROEP: Wie heeft in zijn buurt weet van gelijkaardige bouwblunders met elektriciteitspalen of verkeerslichten? Laat het ons weten en voeg een foto toe. Vermeld ook naam, plaats en telefoonnummer. Mail naar: mu@hln.be.

De aannemer metste het appartementsgebouw doodleuk rond de verlichtingspaal.
Sven Ponsaerts De aannemer metste het appartementsgebouw doodleuk rond de verlichtingspaal.
68 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Dikke Van Aarschot

  echt Belgisch natuurlijk

 • joannes Roderigas

  iedereen kent toch de werkwijze van Electrabel, het heeft tijd nodig en maar ze hebben zich nog steeds niet aangepast aan de gewijzigde situatie, dat alles sneller evolueert, let zal wel een verzoek ingediend zijn om de paal te verplaatsen, maar ja dat kost jaren bij hen om het uit te zoeken.

 • Ed Toer

  Beter dan zonnepanelen gratis licht

 • Ivo Torfs

  Ik verneem net in het EEN-nieuws dat de paal binnen de week zal verwijderd worden, de verantwoordelijken zullen dan toch terecht beschaamd worden na dat het in de media geweest is.

 • Ena EL Insan Jendoubi

  Raar bizaar Het zou het fout van de gemeente zeker weten!!! Maar dis speciaals art deco!!! Of art nouveau!!!