Verkoop pakket-brievenbussen piekt

Pakketbus in aluminium.
eSafe Pakketbus in aluminium.
Er worden steeds meer brievenbussen gekocht met een maatje meer, om alle online bestelde pakjes thuis te kunnen ontvangen. Het extra luik dat zo’n brievenbus heeft, kan op verschillende manieren door de koerier geopend worden: manueel, met een digitaal slot of zelfs via een mobiel signaal dat vanop afstand verzonden wordt.

Bij het Belgische eSafe – dat onder de vleugels van Renson zit – kennen ze dit jaar een stijging in de verkoop van maar liefst 34 %. “Online aankopen, is supermakkelijk, maar je pakketje ophalen bij de buren, in een postkantoor of afhaalpunt is minder comfortabel. En een levering natgeregend aan de voordeur terugvinden, is al helemaal geen pretje. Met een pakketbus hoef je je geen zorgen te maken, want elk pakje wordt correct afgeleverd”, vertelt Leon Renson.

(lees verder onder de foto’s)

Frontbox DeLuxe Achteruitname, 273,95 euro.
Logixbox Frontbox DeLuxe Achteruitname, 273,95 euro.
eSafe Wall voor meergezinswoningen en appartementsgebouwen.
eSafe eSafe Wall voor meergezinswoningen en appartementsgebouwen.

Sinds de opstart in 2016 ontwikkelde zijn bedrijf verschillende modellen. En met de eSafe Wall is er nu zelfs een oplossing voor de inkomhal van een meergezinswoning of appartementsblok. Het is een module met elektrische brievenbussen, pakketvakken, deurbellen en videofoon die aangepast kunnen worden aan de beschikbare ruimte, het aantal bussen of de gewenste stijl.

(lees verder onder de foto)

Pakketbus in cortenstaal.
eSafe Pakketbus in cortenstaal.

eSafe heeft modellen die variëren tussen de 500 en 1.000 euro. De meest gevraagde zijn de mechanische pakketbussen met valklep. De geconnecteerde modellen kosten rond de 1.250 euro. Op een site als bol.com is er ook een uitgebreid gamma te koop.

4 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Peter Buyck

  De meeste postpunten zijn supermarkten. Dus kan je je pakket even comfortabel afhalen als je die (toch) combineert met boodschappen doen.

 • Patrick Verbelen

  Pakket-brievenbussen gaan hier nooit doorbreken. Binnen de kortste keren worden bestel busjes gevolgd waar ze leveren en de volle pakket-brievenbussenbussen opengebroken.

 • Abdel Nasser

  Waarom moeten die brievenbussen zo duur zijn? Trouwens zijn inbouwmodellen om in een gemetselde brievenbus te plaatsen praktisch niet te vinden. Er is maar één model beschikbaar.

 • Leonarda Van Opbroecke

  Zullen we binnenkort nodig hebben met al onze online bestellingen als het steeds moeilijker en duurder wordt om nog met onze wagen te rijden.