Karine van Eetvelt (64) en Pascal De Maeijer (65) besloten niet op zoek te gaan naar een appartement, maar gooiden hun oude huis plat voor een bungalow. .
Volledig scherm
PREMIUM
Karine van Eetvelt (64) en Pascal De Maeijer (65) besloten niet op zoek te gaan naar een appartement, maar gooiden hun oude huis plat voor een bungalow. . © Grégoire De Poorter

Verhuizen naar een appartement na je pensioen? Karine (64) en Pascal (65) kozen een andere oplossing: “Bijkomend voordeel: de BTW bedroeg slechts 6%”

Voor veel senioren is het een logische stap om hun vaak verouderd huis in te ruilen voor een appartement. Ook Karine en Pascal dachten eraan, maar het koppel nam een veel drastischere beslissing: ze braken hun fermette af en bouwden op dezelfde plaats een nieuw huis voor hun oude dag. “Een appartement zou ons weinig bieden voor ons geld, dus was dit de beste keuze die we konden maken.” Onze woonexpert Björn Cocquyt ging na waarom dit een slimme keuze is en welke voordelen het koppel hieraan overhoudt.

 1. Tinneke en Yannick bouwden 10 jaar geleden houtskeletwoning die vandaag onbetaalbaar zou zijn: “Voor die prijs kan je ze nu niet meer bouwen”
  PREMIUM

  Tinneke en Yannick bouwden 10 jaar geleden houtskelet­wo­ning die vandaag onbetaal­baar zou zijn: “Voor die prijs kan je ze nu niet meer bouwen”

  Hoeveel is jouw woning waard? Onze woonexpert Björn Cocquyt neemt de proef op de som. Deze week bezoekt hij met Bart Van Hoye een houtskelet in een doodlopend steegje in het Oost-Vlaamse Stekene. “Dit type van huizen is voor kopers erg aantrekkelijk. Ze staan er al even, maar voldoen op alle vlakken – ook energetisch – aan de behoeften.”
 2. BINNENKIJKEN. Het duurste appartement dat te koop staat aan onze kust : “Voor 8,1 miljoen euro heb je een uniek zicht”
  Extreme Huizen

  BINNENKIJ­KEN. Het duurste apparte­ment dat te koop staat aan onze kust : “Voor 8,1 miljoen euro heb je een uniek zicht”

  Vlak naast het casino van Knokke ligt het duurste appartement dat momenteel te koop staat aan de Belgische kust: een exclusieve duplex met zicht op de zee, de dijk en de Knokse witte villa’s. Vraagprijs? 8,1 miljoen euro. Vastgoedexperte Hadisa Suleyman krijgt een rondleiding, maar stelt zich toch enkele vragen bij die prijs. “Het zicht en het appartement zijn top, maar ik had op z’n minst gouden kranen verwacht.” Log hierboven in en kijk gratis naar de volledige aflevering van de HLN Original ‘Extreme Huizen’.