Een combinatie van oost-westgeoriënteerde panelen en een thuisbatterij is volgens Dirk Coenen de beste oplossing om straks zoveel mogelijk van je zonne-energie zelf te gebruiken.
Volledig scherm
Een combinatie van oost-westgeoriënteerde panelen en een thuisbatterij is volgens Dirk Coenen de beste oplossing om straks zoveel mogelijk van je zonne-energie zelf te gebruiken. © Pixabay

Vergeet zonnepanelen op het zuiden: specialist verklapt hoe het wél moet

WonenGaat de slimme meter ons meer of minder kosten op lange termijn? In de Vlaamse regering zijn ze er nog niet uit. Wat wel zeker is volgens PV-expert Dirk Coenen: voor mensen met zonnepanelen veranderen de spelregels helemaal met de komst van deze digitale teller. 

  1. “Een tweede eigendom is een van de beste investeringen”: onze woonexpert legt uit hoe je dat het best aanpakt
    PREMIUM

    “Een tweede eigendom is een van de beste investerin­gen”: onze woonexpert legt uit hoe je dat het best aanpakt

    Een op de vijf Belgen bezit meer dan één eigendom. Zeker in het onzekere economische klimaat, in tijden waarin het spaarboekje niets opbrengt en de beurs allesbehalve in een hausse zit, beschouwen velen vastgoed als een verstandige investering. Bovendien gaan mensen steeds meer huren. Denk jij er ook aan om iets te kopen om nadien te verhuren, maar geen idee hoe, wat en waar? Onze woonexpert Bjorn Cocquyt zet je graag op weg en beantwoordt je meest prangende vragen. “Bij investeringsvastgoed is de locatie nog meer van tel.”
HLN gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement