De Vlaamse regering zet ook volgend jaar sterk in op energiebesparende maatregelen.
Volledig scherm
De Vlaamse regering zet ook volgend jaar sterk in op energiebesparende maatregelen. © Getty Images/iStockphoto

(Ver)bouwen in 2019? Op deze premies heb je recht

WonenOok in 2019 verandert er heel wat op vlak van premies. Zo kan je een nieuwe krijgen om je warmtepomp, warmtepompboiler of zonneboiler te vervangen, smelten de verbeterings- en renovatiepremie samen en biedt de overheid je iets minder steun om je dak, zoldervloer of buitenmuur te isoleren. Bouwsite Livios geeft je een overzicht van de premies waar jij in 2019 recht hebt voor de bouw of renovatie van je woning.

 1. Deze 8 grote woonkortingen kun je nu scoren
  Woon.

  Deze 8 grote woonkortin­gen kun je nu scoren

  X²O Badkamers, Overstock Garden, Overstock Home en Impermo slaan de hele maand oktober de handen in elkaar met het initiatief Oktober Woonmaand. Op de gelijknamige website bieden ze een platform aan waarop je digitale tours kunt volgen en open showrooms kunt bezoeken. Zo krijg je makkelijker een zicht op het nieuwe najaarsaanbod van tegels, (tuin)meubels, badkamers, … Minstens even interessant zijn de grote kortingen waarmee de merken meteen uitpakken. Dit zijn er alvast acht die je nu kunt scoren.
 1. Vincent, de man die de Gouden Klassiekers won zonder Van Aert in de Strade en Sanremo: “Corona is de redder van mijn ploeg geweest”

  Vincent, de man die de Gouden Klassie­kers won zonder Van Aert in de Strade en Sanremo: “Corona is de redder van mijn ploeg geweest”

  Hij is de enige wielerliefhebber die blij is dat Parijs-Roubaix niet doorgaat. Vincent van Marrewijk sprong na de Ronde naar de koppositie van de Gouden Klassiekers en mag zich nu € 7.000 rijker rekenen. De Nederlander kon de eindzege zelfs pakken zonder winnaar Wout van Aert in de Strade Bianche en Milaan-Sanremo. “Dankzij Fuglsang en de goedkope Vlasov ben ik van ver kunnen terugkomen.”
 2. Is je badkamer dringend aan vernieuwing toe? Onze woonexpert toont 4 manieren om ze om te toveren tot een zalige relaxruimte
  PREMIUM

  Is je badkamer dringend aan vernieu­wing toe? Onze woonexpert toont 4 manieren om ze om te toveren tot een zalige relaxruim­te

  Onze woonexpert Björn Cocquyt zoekt elke week een huis dat te koop staat met potentieel en toont hoe je dat maximaal kan benutten. Deze week: hoe je van de badkamer uit de jaren stillekes een heerlijke rustgevende plek kan maken. “Ledverlichting kan je naast sfeerschepper ook als nachtverlichting gebruiken, zodat je niet helemaal wakker wordt door fel licht als je ’s nachts naar het toilet moet.”