Beeld ter illustratie.
Volledig scherm
Beeld ter illustratie. © Thinkstock

Vanaf volgend jaar eengemaakte renovatiepremie: “Alles moet eenvoudiger”

De Vlaamse regering heeft het decreet goedgekeurd om vanaf volgend jaar tot een eengemaakte woningrenovatiepremie te komen. Dat melden ministers Zuhal Demir (N-VA) en Matthias Diependaele (N-VA). Het gaat om een voornemen uit het Vlaams regeerakkoord.

12 reacties

 • Nancy Van den bosch

  3 weken geleden
  We kunnen niet alles sparen en werken voor ons pensioen tot 66 jaar . We zullen zien of we binnen 6jaar dit nog kunnen .
 • Tine Leut

  4 weken geleden
  Alle regels worden veel strenger, subsidie een doekje voor het bloeden. Telkens moet een nieuw computerprogramma ontwikkeld worden voor de berekening van de premie. Maanden testwerk gaan er aan vooraf, kost honderdduizenden euro's. Nieuwe minister, nieuwe profileringspremie.
 • jim choose

  4 weken geleden
  Het wordt nu op 20 jaar tijd al voor de 25-ste keer veranderd, en iedere keer in het voordeel van één of andere belangengroep. En achteraf blijkt dat je in plaats van subsidies een kat in een zak gekregen hebt.
 • nicole desseyn

  4 weken geleden
  Weer veel beloven om de mensen hun geld uit de zakken te trommelen zoals met de zonnepanelen en de aankoop van elektrische auto , was met diesel ook zo promoten tot en met en daarna een ferme diesel taks zal met elektrische auto’s ook zo zijn
 • Pascal Depeizer

  4 weken geleden
  Kunnen ze die afgeschafte woonbonus niet terug invoeren als renovatiebonus ? Afschaffen woonbonus ging de huizenprijzen ferm doen zakken zei de minister op tv. Met het bedrag van 40.000€ woonbonus die anderen gratis kregen, kan je al een huis ferm renoveren op gebied van verwarming en elektra en isolatie. Nu word die nog gegeven dacht ik aan degene die 2de huis kopen hé Beter geven aan eigenaars van eigen bewoning die hebben da nodig ! Maar dan wel niet voor zonnepanelen hé .
 1. (Ver)bouwen in 2021? Hou rekening met deze trends en ontwikkelingen
  Livios

  (Ver)bouwen in 2021? Hou rekening met deze trends en ontwikke­lin­gen

  Ook in 2021 zijn er een aantal trends en verschuivingen in de bouwwereld. Als je gaat bouwen of renoveren, is het slim om daar rekening mee te houden. Is bouwen of renoveren momenteel het interessantst? Hoe zit het met duurzaamheid? En is een smarthomesysteem dé manier om je zonnepanelen te laten renderen? Bouwsite Livios woonde een rondetafelgesprek bij waarin de sector zich boog over wat er leeft bij (ver)bouwers.
 1. Nomi gaat uit de kleren tegen seksueel grensoverschrijdend gedrag
  Play

  Nomi gaat uit de kleren tegen seksueel grensover­schrij­dend gedrag

 2. Vrouw wil geen masker dragen en trekt haar string over gezicht
  Play
  bizar

  Vrouw wil geen masker dragen en trekt haar string over gezicht