Beeld ter illustratie.
Volledig scherm
Beeld ter illustratie. © Thinkstock

Vanaf volgend jaar eengemaakte renovatiepremie: “Alles moet eenvoudiger”

De Vlaamse regering heeft het decreet goedgekeurd om vanaf volgend jaar tot een eengemaakte woningrenovatiepremie te komen. Dat melden ministers Zuhal Demir (N-VA) en Matthias Diependaele (N-VA). Het gaat om een voornemen uit het Vlaams regeerakkoord.

14 reacties

 • John Simon

  12 maanden geleden
  Blablabla, blablabla... En als het erop aankomt dat gelden de regels enkel voor sociale/kwetsbare gevallen, precies of die hebben geld om te renoveren laat staan te kopen. De roverheid gelooft hun eigen leugens, zalig zijn de armen van geest.
 • Patrick Peeters

  12 maanden geleden
  Ha ha, wat een lachertje. Omvormen om weer wat minder moeten uit te geven. Net zoals ze van plan zijn om renovatie te VERPLICHTEN bij aankoop woning. Ze komen het altijd halen bij de middenklasse die helemaal uitgezogen wordt. Wanneer gaan ze de multinationals eens aanpakken?
 • Nancy Van den bosch

  2 jaar geleden
  We kunnen niet alles sparen en werken voor ons pensioen tot 66 jaar . We zullen zien of we binnen 6jaar dit nog kunnen .
 • Tine Leut

  2 jaar geleden
  Alle regels worden veel strenger, subsidie een doekje voor het bloeden. Telkens moet een nieuw computerprogramma ontwikkeld worden voor de berekening van de premie. Maanden testwerk gaan er aan vooraf, kost honderdduizenden euro's. Nieuwe minister, nieuwe profileringspremie.
 • jim choose

  2 jaar geleden
  Het wordt nu op 20 jaar tijd al voor de 25-ste keer veranderd, en iedere keer in het voordeel van één of andere belangengroep. En achteraf blijkt dat je in plaats van subsidies een kat in een zak gekregen hebt.
 1. (Ver)bouwen in 2021? Hou rekening met deze trends en ontwikkelingen
  Livios

  (Ver)bouwen in 2021? Hou rekening met deze trends en ontwikke­lin­gen

  Ook in 2021 zijn er een aantal trends en verschuivingen in de bouwwereld. Als je gaat bouwen of renoveren, is het slim om daar rekening mee te houden. Is bouwen of renoveren momenteel het interessantst? Hoe zit het met duurzaamheid? En is een smarthomesysteem dé manier om je zonnepanelen te laten renderen? Bouwsite Livios woonde een rondetafelgesprek bij waarin de sector zich boog over wat er leeft bij (ver)bouwers.