Vanaf morgen duizenden huisbezoeken. Deze video toont hoe dat moet

.
Hillewaere Vastgoed .
Vanaf morgen zijn op de woningmarkt opnieuw plaatsbezoeken toegelaten, maar zowel kandidaat-kopers als makelaars moeten een aantal regels in acht nemen. In de video hieronder van het Beroepsinstituut van Vastgoedmakelaars ontdek je alle voorzorgs- en beschermingsmaatregelen. “Onze eerste zorg is de veiligheid”, klinkt het bij ERA dat voor deze week al 2.500 afspraken heeft ingepland.

“Naast de al vastgelegde huisbezoeken hebben we nog eens 4.000-tal onverwerkte aanvragen, waarvan het merendeel ook tot bezichtigingen zal leiden. We hebben ons voorbereid om die zo veilig mogelijk te laten verlopen”, vertelt Johan Krijgsman van ERA.

“Huisbezoeken gebeuren met maximaal drie personen, inclusief de makelaar en steeds rekening houdend met de social distancing. We vragen de geïnteresseerde kopers om met mondmasker te komen en ook onze mensen zullen die dragen. Daarnaast worden alle deurklinken - en andere oppervlakken waarbij contact onvermijdelijk is - voor en na elk bezoek ontsmet.”

Bij Hillewaere hebben ze 1.000 ‘safetykits’ laten samenstellen met mondmaskers, handgels en ontsmettingsdoekjes. Deze zullen in een gedesinfecteerd zakje ter beschikking worden gesteld vóór het betreden van een te bezichtigen woning. “Via een nieuw softwaresysteem kunnen geïnteresseerden digitaal rechtstreeks een afspraak boeken in de agenda’s van onze makelaars. Momenteel zijn er al een 600-tal ingepland. Om fysiek contact maximaal te vermijden, is het ook mogelijk om documenten digitaal te ondertekenen”, zegt Roel Druyts van Hillewaere.

Bij Dewaele hebben ze wachtlijsten om de achterstand in te halen. Filip Dewaele haalt nog aan dat bezoeken allicht wat langer zullen duren door de noodzakelijke veiligheidsregels. Wat die inhouden, ontdek je hieronder.
4 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Tim Peeters

  Just fonske na dat velen jaren vastgoed boven de stand gekocht werd komt nu de downfall,maar je gaat dit nooit lezen in de populaire media.zij maar zeker dat de bodemrente bereikt is voor hyp kredieten.als je goed tussen de regels leest willen banken de rente op hyp leneningen terug omhoog krijgen.en massa ontslagen onder mom coronacrisis doen de rest.en ook uitdunning van vastgoedkantoren komt er aan.

 • Renaat Moerman

  Denk ook niet dat er veel goedkoper zal worden : staal en beton zijn duur en zullen alleen maar duurder worden. Enkel oudere huizen zullen goedkoper worden, maar dan kijk je tegen enorme verbouwingskosten aan.

 • Stevie Peeters

  Droom maar verder fonske, er zal na de coronacrisis niets goedkoper worden, integendeel.

 • Fonske Beys

  Wacht om te kopen . Als je ziet wat er nog niet verkocht is van maanden zelf jaren voor corona crisis . Gaan prijzen enorm zakken . Er zijn nu al +- 110.000 gezinnen die al moeilijkheden hebben om afbetaling vastgoed . Makelaars die voorspellen dat prijzen nog gaan stijgen, is om nog meer commissie .