Uitbreiden in de hoogte: moderne flat op dak van klassiek herenhuis

WORKac
Bruce Damonte WORKac
We zullen wellicht nooit het geld hebben om er zelf in te wonen, maar kijken naar en dromen van een geweldig huis doen we allemaal graag. Daarom tonen we elke woensdag een waanzinnige woning. Deze week is dat een penthouse in New York.

De architecten van WORKac kregen de opdracht om deze herenwoning uit 1857 volledig te renoveren en onder te verdelen in een winkelruimte en appartementen.  Om het gebouw nog meer uitstraling te geven, stelden ze voor om in een uitbreiding op het dak een penthouse in te richten.

De stad gaf haar akkoord, maar alleen als die uitbreiding niet zichtbaar zou zijn vanop straat. De penthouse ligt dus diep verscholen, wat vooraan ruimte creëerde voor een dakterras dat absoluut uniek is in een dichtbevolkte metropool als New York.

(lees verder onder de foto’s)

WORKac
Bruce Damonte WORKac
WORKac
Bruce Damonte WORKac

De penthouse op zich is al even bijzonder door de futuristische dakconstructie die ook een bepalende invloed heeft op het interieur dat verdeeld is over tweeënhalve etage. 

WORKac
Bruce Damonte WORKac
WORKac
Bruce Damonte WORKac
WORKac
Bruce Damonte WORKac
WORKac
Bruce Damonte WORKac
WORKac
Bruce Damonte WORKac
7 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Rosa De Pauw

  Ik zie dat wel zitten. We zullen zowizo in de hoogte moeten gaan wonen. Dat huisje met een grote tuin in de natuur, waar kan je dat nog bouwen alles staat al vol, zeker in Vlaanderen.

 • Freddy De Vuyst

  Daar zou ik nooit willen wonen. Liever ergens afgelegen in een natuurlijke omgeving met bossen, bergen, gezonde lucht en kalmte. Voor mij is dit een nachtmerrie.

 • sven de keyser

  Prachtig

 • Frank Jorissen

  Mooi. Met voldoende geld kan je dromen realiseren

 • lieve quartier

  Tof