Volledig scherm
© Poujoulat

Twijfel je tussen een houtkachel of gashaard? Zo hak je de knoop door

LiviosDe herfst is op komst, met temperaturen die onder de 20 graden zakken. Wil je de kou in huis breken met een kachel? Maar twijfel je nog tussen een gashaard of houtkachel? Denk dan eerst goed na over welke functie een haard voor jou heeft: hou je van een echt houtvuur of ga je voor sfeer en gezelligheid? Gas en hout hebben elk hun voor- en nadelen. Bouwsite Livios lijst ze voor je op.

 1. “Nergens in België betaal je meer voor een flat dan in Knokke-Heist”: dit zijn de duurste en goedkoopste gemeenten
  PREMIUM

  “Nergens in België betaal je meer voor een flat dan in Knok­ke-Heist”: dit zijn de duurste en goedkoop­ste gemeenten

  Aan het huidige tempo zijn er in Vlaanderen tegen 2022 meer appartementen dan huizen. Bovendien stegen de prijzen van flats de afgelopen vijf jaar met 12,6% tot een gemiddelde van 228.556 euro. Onze woonexpert Bjorn Cocquyt ging in elke provincie en in Brussel na wat de tien goedkoopste en tien duurste gemeenten zijn om een appartement te kopen. Hij nam ook een kijkje achter de gevels van enkele huizen die binnen de prijscategorieën passen.
 2. Jeroen (34) liet zijn nieuwbouw schatten: “Twee extra slaapkamers zullen waarde van 450.000 euro nog doen stijgen”
  PREMIUM

  Jeroen (34) liet zijn nieuwbouw schatten: “Twee extra slaapka­mers zullen waarde van 450.000 euro nog doen stijgen”

  Je woning staat niet te koop, maar je wilt wel eens weten wat je ervoor kunt krijgen? Of je bent benieuwd naar de meerwaarde van de renovatie die je uitvoerde of van de uitbreiding die je deed? Voor onze woonrubriek sturen we een makelaar op pad voor een onderbouwde schatting. Deze week bezocht Yannick Segers van ERA Peeters & Verboven een nieuwbouw in Kampenhout en licht hij de plus- en minpunten van de woning toe.
 1. “Een tweede eigendom is een van de beste investeringen”: onze woonexpert legt uit hoe je dat het best aanpakt
  PREMIUM

  “Een tweede eigendom is een van de beste investerin­gen”: onze woonexpert legt uit hoe je dat het best aanpakt

  Een op de vijf Belgen bezit meer dan één eigendom. Zeker in het onzekere economische klimaat, in tijden waarin het spaarboekje niets opbrengt en de beurs allesbehalve in een hausse zit, beschouwen velen vastgoed als een verstandige investering. Bovendien gaan mensen steeds meer huren. Denk jij er ook aan om iets te kopen om nadien te verhuren, maar geen idee hoe, wat en waar? Onze woonexpert Bjorn Cocquyt zet je graag op weg en beantwoordt je meest prangende vragen. “Bij investeringsvastgoed is de locatie nog meer van tel.”