Op bezoek bij Wim Ballieu. “Ik heb een kookboek van Gordon Ramsay ingekaderd en aan de muur bevestigd.”
Volledig scherm
PREMIUM
Op bezoek bij Wim Ballieu. “Ik heb een kookboek van Gordon Ramsay ingekaderd en aan de muur bevestigd.” © Grégoire De Poorter

Tv-kok Wim Ballieu woont in een loft van 400 m2 in Molenbeek: “Ruimte is voor mij pure luxe, en dat is er hier in overvloed”

Zowel in zijn tv-programma’s als in zijn restaurants en boeken — binnenkort verschijnt een tweede editie van ‘Ovenschotels’ — merk je Wims liefde voor puurheid en ambacht. Dat is niet anders in zijn 400 m2 grote loft in Molenbeek. “Na tien jaar vraagt mijn moeder me soms nog wanneer we de versleten parketvloer gaan opfrissen. Maar net zulke elementen bepalen de charme van ons huis.”

 1. Hobbykamer of extra opslagruimte maken van je zolder? Op deze vijf punten moet je letten
  Livios

  Hobbykamer of extra opslagruim­te maken van je zolder? Op deze vijf punten moet je letten

  Kan je wel wat meer ruimte gebruiken in huis? Vooraleer je denkt aan het toevoegen van een extra volume, kijk je best eerst eens naar je zolder. De ruimte onder het dak wordt vaak onderbenut, terwijl ze interessante mogelijkheden kan bieden. Maar vooraleer je je zolder omvormt tot een woonruimte, moet je jezelf eerst enkele belangrijke vragen stellen. Bouwsite Livios lijst ze voor je op.
 2. BINNENKIJKER. Op bezoek bij Olivier en Karen van ‘Latem Leven’: “We vernieuwden alles in amper 8 maanden. De geboorte van onze zoon was de deadline”
  PREMIUM

  BINNENKIJ­KER. Op bezoek bij Olivier en Karen van ‘Latem Leven’: “We vernieuw­den alles in amper 8 maanden. De geboorte van onze zoon was de deadline”

  Als er in het VTM-programma ‘Latem Leven’ één duo niet zo opvalt door excentrieke looks of hun gedrag, is het wel ondernemerskoppel Olivier Van de Vijver (42) en Karen Van De Weghe (32). Sinds een paar maanden wonen ze aan de oevers van de Leie in een prachtig gerenoveerde villa uit de jaren 30. Onze woonexpert Bjorn Cocquyt ging een kijkje nemen.
 1. Tips van de chef: zo maak je de perfecte gehaktballen volgens Wim Ballieu. “Rol het vlees met natte handen voor een egalere korst”
  PREMIUM

  Tips van de chef: zo maak je de perfecte gehaktbal­len volgens Wim Ballieu. “Rol het vlees met natte handen voor een egalere korst”

  Iedereen heeft wel een herinnering aan gehaktballetjes in tomatensaus. Het restaurant Balls & Glory van Wim Ballieu draait zelfs al tien jaar lang volledig rond de vleesklassieker. Naast die gewone balletjes vind je ook opvallende versies met everzwijnvlees terug op de kaart. Kan je dan zowat alles van vlees succesvol in balletjes draaien? En hoe maak je zélf de perfecte gehaktbal? Wim Ballieu leert het ons en deelt twee exclusieve recepten.