Toparchitecten willen klimaatproblemen halt toeroepen

Green House Antwerp
Conix RDBM Architects Green House Antwerp
De portaalsite architectura.be lanceert een opvallende petitie onder de Belgische architecten. Wie ze ondertekent, erkent niet alleen de milieucrisis waar onze planeet mee kampt, maar engageert zich ook om vanuit hun praktijk de klimaatproblemen en het verlies van biodiversiteit een halt toe te roepen.

Tegelijkertijd vormt het manifest een signaal aan de overheid om eindelijk werk te maken van een doortastend klimaatbeleid. Architecura.be kan nu al op de steun rekenen van topbureaus zoals Stéphane Beel Architects, B2Ai, BINST Architects, CONIX RDBM Architects en dmvA Architecten. Van zodra er voldoende handtekeningen verzameld zijn, wil architectura.be samenzitten met de betrokken ministers om tot concrete oplossingen te komen.

11 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • joris verbist

  Green walls met geintegreerd bevloeiingsysteem inclusief chemische meststoffen waarbij de overschot rechtstreeks naar de riool gaat. Milieuvriendelijk? Ik denk het niet. Daktuinen daarentegen wel maar daar praten onze groene best weters niet over natuurlijk. En waarschijnlijk gesubsidieerd waarvan enkel de meer begoeden kunnen profiteren , neen bedankt.

 • Jan Hoeben

  Blijkbaar weer de "anderen moeten" logica. "Anderen moeten dokken", deze keer. Waarom beginnen ze niet met de "groene bouwmaatschappij", die hun ontwerpen op hun kosten uitvoert, en via huurinkomsten recupereren ze die. Als hun ontwerpen goed zijn, vinden ze in geen tijd medeinvesteerders, zonder dwang.

 • Jos Goris

  Beste Cris en Zita, de groenen willen elk huis in België isoleren je moet in Mechelen Brugge , Antwerpen enz. maar eens rondwandelen hoe een krotten er staan ? Alles begint bij realisme en gezond verstand , techniek en industrie en niet met een architect met groene vingers of gaan ze 90procent van België afbreken?

 • luc dierick

  dierick luc een paar jaar geleden heb ik samengewerkt met een top architect op een werf Na een jaar stelde de eigenaar vast dat het geen top architect was maar een top knoeier gezien de vele gebreken onder andere gegoten kelder 120 vierkante meter was een zwembad en de vele andere gebreken Wel vierdubbel betaald

 • Paul Philippaerts

  Denk je nu echt dat gelijk wie bekwaam is om het weer te gaan bepalen. Zouden de ijstijden niet hebben plaatsgehad, als er wat meer koeien waren gehouden. Economie is altijd iets anders uitvinden, om de mensen voor laten te werken, ook al is het totaal zinloos. En ja het milieu wordt een levensgroot probleem, omdat wij ons grondig gaan moeten aanpassen. En dat is iets waar mensen een hekel aan hebben.