Wordt dit onze toekomstige woning?
Volledig scherm
PREMIUM
Wordt dit onze toekomstige woning? © Bereal

Toekomst van het wonen? Minihuis van 48 m² in halfuur geïnstalleerd

Een compact huis voor 100.000 euro dat je overal meeneemt, dát moet volgens een Genks bedrijf de toekomst worden. De 48 vierkante meter grote unitwoning de ‘Cocon’ is bovendien al na een half uur instapklaar, maakt Warsco Units zich sterk. Of dit werkelijk de woonvorm van de toekomst wordt, daarover zijn de meningen verdeeld.

24 reacties

  • kris verbeek

    3 jaar geleden
    Ik ben alleen. Maar ik zou nooit in een 48 m2 huisje kunnen wonen.
  • Gert Lauwers

    3 jaar geleden
    Erg duur voor een containerke dat bij de eerste stevige windstoot wordt weggeblazen...
  • Geert Vaelen

    3 jaar geleden
    Mijn tuinhuis van 50m² is groter en veel goedkoper, dat heeft amper 8000 euro gekost. Daar krijg je nooit een heel gezin met 2 kinderen in ondergebracht. Dit kan nooit te toekomst worden.
  • Jonas Van snee

    3 jaar geleden
    Overal meenemen... op wa grond kan je dit zetten en wat zal dan de huurprijs zijn van die grond?
  • Pieter Verhulst

    3 jaar geleden
    Bijna de grootte van mijn woonkamer. Het is met huizen zoals met elektriciteit, water, benzine. We moeten minderen, maar uiteindelijk blijven we evenveel betalen. Tegenwoordig rekenen ze voor duivenkoten van 70 a 80 m2 2500 per m2. Zot, zotter, zotst.
  1. Hoe kun je geld verdienen aan de rentesubsidie van de Vlaamse overheid? De kredietexpert legt uit
    PREMIUM

    Hoe kun je geld verdienen aan de rentesubsi­die van de Vlaamse overheid? De kredietex­pert legt uit

    Wie een energieverslindende woning binnen de 5 jaar renoveert, kan daar een renovatiekrediet voor aangaan. De Vlaamse overheid geeft daar sinds dit jaar ook een rentesubsidie voor. Bij de huidige rentevoeten kan je daar geld mee verdienen. Hoeveel bedraagt de subsidie precies? Met welke voorwaarden moet je rekening houden? En zijn er ook goede alternatieven? We vragen het aan Mick Daman, kredietexpert bij hypotheek.winkel.
  2. “Het is belangrijk om een lichte helling te voorzien voor de afwatering": alles wat je moet weten over de plaatsing van een terras
    Livios

    “Het is belangrijk om een lichte helling te voorzien voor de afwatering": alles wat je moet weten over de plaatsing van een terras

    Een terras plaatsen doe je beter niet in de winter. Negatieve temperaturen kunnen dan immers roet in het eten gooien. De lente ligt gelukkig om de hoek: hét moment dus om na te denken over deze verbinding tussen je woning en je tuin. Maar waar moet je zoal rekening mee houden bij het aanleggen van een terras? Bouwsite Livios vroeg het aan Denis Squedin van Tegels Depaepe uit Wevelgem.