Exclusief voor abonnees

Toekomst van het wonen? Minihuis van 48 m² in halfuur geïnstalleerd

Wordt dit onze toekomstige woning?
Bereal Wordt dit onze toekomstige woning?
Een compact huis voor 100.000 euro dat je overal meeneemt, dát moet volgens een Genks bedrijf de toekomst worden. De 48 vierkante meter grote unitwoning de ‘Cocon’ is bovendien al na een half uur instapklaar, maakt Warsco Units zich sterk. Of dit werkelijk de woonvorm van de toekomst wordt, daarover zijn de meningen verdeeld.

Zeg niet zomaar containerwoning, maar ‘woonunit’ tegen de ‘Cocon’. Van buitenaf is amper te zien dat het sympathieke huisje met moderne gevelbekleding – volgens de ontwerper ‘als een ‘gordijn’ rond de unit gedrapeerd’ - kant-en-klaar werd neergepoot. Ook binnenin doet niets dat meteen vermoeden. Met het nieuwe concept speelt het bedrijf onder meer in op de hoge woningprijzen, de toekomstige betonstop, het dalend aantal beschikbare bouwgronden en het feit dat we kleiner en duurzamer moeten wonen.

Je hebt 16% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en lees onbeperkt alle artikels. Meer dan 200.000 mensen gingen je voor.

Kies hier je voordeelperiode:

25 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Kris Verbeek

  Ik ben alleen. Maar ik zou nooit in een 48 m2 huisje kunnen wonen.

 • Gert Lauwers

  Erg duur voor een containerke dat bij de eerste stevige windstoot wordt weggeblazen...

 • Geert Vaelen

  Mijn tuinhuis van 50m² is groter en veel goedkoper, dat heeft amper 8000 euro gekost. Daar krijg je nooit een heel gezin met 2 kinderen in ondergebracht. Dit kan nooit te toekomst worden.

 • Jonas Van snee

  Overal meenemen... op wa grond kan je dit zetten en wat zal dan de huurprijs zijn van die grond?

 • Pieter Verhulst

  Bijna de grootte van mijn woonkamer. Het is met huizen zoals met elektriciteit, water, benzine. We moeten minderen, maar uiteindelijk blijven we evenveel betalen. Tegenwoordig rekenen ze voor duivenkoten van 70 a 80 m2 2500 per m2. Zot, zotter, zotst.