WOON.LIVIOS

Gesponsorde inhoud

Tips voor je garagepoort: byebye warmteverlies!

Een geïsoleerde garagepoort biedt een oplossing voor het probleem van de koudebrug en daar profiteert je hele woning van.
Winsol Een geïsoleerde garagepoort biedt een oplossing voor het probleem van de koudebrug en daar profiteert je hele woning van.
Dat je met isolatie flink bespaart op je energiekosten, weet je intussen wel. Maar heb je er al eens bij stilgestaan dat je garagepoort een zwakke schakel kan zijn in de isolatie van je woning? Logisch dat Winsol sterk inzet op de isolatie van zijn poorten.

 Kleur, uitzicht, veiligheid … Bij de keuze van een garagepoort let je als (ver)bouwer op heel wat factoren. Het loont zeker de moeite om na te gaan of je poort goed geïsoleerd is. 

Warm in de winter

 Elke inspanning om warmteverlies te beperken, heeft een positief effect op de kwaliteit van je leefomgeving. Als je garagepoort niet geïsoleerd is, vormt ze een koudebrug tussen buiten en de rest van je woning. Het deel van je woning dat aan je garage grenst, zal in de winter sneller afkoelen en tijdens de zomer sneller opwarmen. Een geïsoleerde garagepoort biedt een oplossing voor het probleem van de koudebrug en daar profiteert je hele woning van. Tijdens de winter moet je minder verwarmen en in de zomer blijft het binnen lekker koel.

Goed voor het E-peil

Het E-peil geeft aan hoe energiezuinig je woning is. Daarvoor is niet alleen thermische isolatie belangrijk, maar ook de luchtdichtheid. Met een isolerende en luchtdicht afgewerkte garagepoort laat je het E-peil dalen. De poort is dan niet langer de zwakke schakel in je bouwschil. 

Je huis meer waard

Ben je van plan om je woning later te verkopen of te verhuren? Een isolerende garagepoort verhoogt de waarde van je woning, waardoor je een hogere huurprijs kan vragen. Potentiële kopers betalen graag wat extra voor veiligheid en een lagere energierekening.

Ben je van plan om je woning later te verkopen of te verhuren? Een isolerende garagepoort verhoogt de waarde van je woning, waardoor je een hogere huurprijs kan vragen.
Winsol Ben je van plan om je woning later te verkopen of te verhuren? Een isolerende garagepoort verhoogt de waarde van je woning, waardoor je een hogere huurprijs kan vragen.

Helemaal jouw stijl

De isolerende garagepoorten van Winsol zijn niet alleen functioneel, ze passen ook perfect bij jouw woning. Dankzij de vele afwerkingsmogelijkheden, van lakken en verticaal gelijnde sandwichpanelen tot een houten look, sluit een dergelijke garagepoort helemaal aan bij jouw stijl. Of die nu landelijk of modern is.

Slim gezien

 Met de ISOL-Comfort sectionaalpoort biedt Winsol een superisolerende garagepoort aan, die is uitgerust met tal van innovatieve onderdelen. Die elimineren koudebruggen en brengen luchtlekken tot een minimum terug. Het is de slimme oplossing voor lage-energiewoningen en passiefhuizen, en voor iedereen die zijn energierekening onder controle wil houden.

Poort open, warmte weg?

De isolatie en luchtdichtheid zijn top, maar wat als je de poort opent? Dan verdwijnt toch alle warmte? Toch niet. Meestal open je de poort maar twee à drie keer per dag en op die paar minuten koelt je ruimte niet af: de lucht bevat maar een beperkte hoeveelheid energie. Warmte zit voornamelijk in de massa van je woning, zoals de muren en de vloer. Die koelen niet zo snel af, tenzij je de poort een half uur laat openstaan.

Wil je weten hoeveel een isolerende garagepoort kost voor jouw woning?Vraag je gratis prijsschatting aan op www.winsol.be

Plannen om te (ver)bouwen? Bestel hier gratis de brochures!

1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Jan Hoeben

    opgepast : warme, vochtige omgeving is heel corrosief. Dus : natte auto binnen zetten in warme garage is meer roestgevaar dan in koude garage. Niet alleen voor de auto, maar voor alles wat in de garage staat. Gevaar voor schimmel neemt ook toe voor heel het huis. Voor autos is het roestgevaar wel sterk verminderd tegenover enkele tientallen jaren geleden.