Jeroen van der Spek, Cleo Scheulderman
Volledig scherm
© Jeroen van der Spek, Cleo Scheulderman

Tijd voor het terras: zo haal je álles uit je buitenruimte

vtwonenDe tijd om buiten te vertoeven is aangebroken. Of je nu een klein terras of een riante tuin hebt, slim omspringen met de ruimte is altijd raadzaam. Maar hoe doe je dat stijlvol? Van de juiste indeling tot de beste bloem: vtwonen.be verklapt hoe je iedere vierkante meter optimaal benut.

 1. Lezersoproep: De huizenmarkt wordt steeds gekker, de druk op kopers steeds hoger. Wat zijn jouw ultieme tips om toch een woning te scoren?

  Lezersop­roep: De huizen­markt wordt steeds gekker, de druk op kopers steeds hoger. Wat zijn jouw ultieme tips om toch een woning te scoren?

  Wie een huis wil kopen, maakt zich best op voor een huizenjacht vol verrassingen. Kopers worden steeds vaker onder druk gezet om zonder ‘opschortende voorwaarden’ te tekenen, bieden gebeurt meer en meer onder gesloten omslag om de prijs de hoogte in te jagen en er zijn zelfs kopers die een bod doen zonder dat ze het huis gezien hebben. Wat zijn jouw ultieme tips om toch een woning te scoren?
 2. Hoe vaak moet je je zonnepanelen (laten) poetsen? “Wie niet reinigt, kan tot 10 procent rendement mislopen”
  Livios

  Hoe vaak moet je je zonnepane­len (laten) poetsen? “Wie niet reinigt, kan tot 10 procent rendement mislopen”

  Wek je je eigen stroom op met zonnepanelen? Met de huidige torenhoge energieprijzen, verlang je dan natuurlijk een zo hoog mogelijk rendement. Om dit te verzekeren, dienen prosumenten hun installatie echter af en toe te reinigen. Want zelfs als we niet met droogte te kampen hebben, slaagt het regenwater er nog niet in al het vuil weg te spoelen. Bouwsite Livios vroeg aan Nico Commyn van Nico’s Window Cleaning hoe je het poetsen best aanpakt.
 1. Hevige onweersbuien na droogte slecht voor je tuin: dit is het nut van een regenwaterput
  Livios

  Hevige onweersbui­en na droogte slecht voor je tuin: dit is het nut van een regenwater­put

  Er hangen hevige regenbuien boven ons hoofd. Goed voor de planten, zou je denken, maar te veel water kan toch opnieuw problemen opleveren. Bij een plotse, felle onweersbui heeft de opgedroogde grond moeite om al dat water in één keer te slikken. Gelukkig kan je dak het wel opvangen, en daarom is een regenwaterput geen overbodige luxe. Niet alleen je tuin, maar ook je portefeuille heeft er bovendien baat bij. Bouwsite Livios rekende uit hoe lang het duurt voor je de investering hebt terugverdiend.