Stop met schrobben in je badkamer: zo richt je je badkamer onderhoudsvriendelijk in
LiviosVuile voegen, vlekken rond je kranen, kalkaanslag in de douche… Er komt heel wat kijken bij het proper houden van je badkamer. Maar sla je liever niet elke dag aan het poetsen? Interieurarchitect Ingrid Nelissen verklapt haar tips voor een onderhoudsvriendelijke badkamer aan bouwsite Livios.
1. Hou de vloer vrij
Zet zo weinig mogelijk op de vloer. Niet alleen vergt het dubbel werk als je bij het poetsen eerst alles omhoog moet zetten, en daarna weer op de grond. Het creëert ook rust in je badkamer. Schroef je toiletborstel in de muur, leg geen badmatten en hang je vuilbakje op in een kast.
2. Ga voor een hangtoilet
Een ophangsysteem is veel praktischer en gebruiksvriendelijker dan staande toiletten, omdat je daar geen aansluiting met de vloer hebt. Ook kan je de ruimte boven het ophangsysteem optimaal benutten. Niet alleen decoratief, maar ook functioneel als praktische opbergruimte. Zo staan toiletpapier en poetsproducten uit het zicht.
Zelf je hangtoilet plaatsen? Lees hier hoe je eraan begint.
3. Vermijd voegen en kitnaden
Niks zo vervelend als vuile voegen in je douche of kitnaden aan de badrand. Die kan je zoveel mogelijk vermijden door naadloos te werken. Je vindt hele mooie keramische en kunststofpanelen om de douchewand mee te bekleden. Er zijn zelfs platen van 1 op 3 meter. Laat ze op de breedte van je douche maken, en je hebt geen naad van vloer tot plafond.
Last van vuile voegen aan je badrand? Zo vervang je ze makkelijk zelf.
4. Overweeg een vrijstaand bad
Vrijstaande baden heb je in alle prijsklassen en in verschillende uitvoeringen. Hun grote voordeel is dat je bad vanbinnen en vanbuiten hetzelfde is. Even vegen met een vochtige doek volstaat om het proper te houden. Omdat deze baden gewoon op de grond staan, bespaar je jezelf een dure omkasting. En zit je niet met tegels en voegen.
Welk bad past het best in jouw badkamer? Uit deze types kan je kiezen.
5. Werk je kraan in
In moderne badkamers vind je vaak naadloze lavabo’s en opzetkommen. Om je tablet mooi vrij te houden, werk je de kraan best in in de muur. Zo krijg je geen ontsierende kringen rond de kranen.
6. Voorzie een nis voor je producten
Douchegel, shampoo, scrubs… er staan meestal meerdere producten in je douche of op de rand van het bad. Dat vermijd je door een nis te maken in de douche. Daar staan je producten mooi gegroepeerd en laten ze geen kringen achter op je douchevloer. Dat bereik je ook met een mooie legplank boven je bad.
Ga je een badkamer installeren of renoveren? Het magazine ‘Mijn Badkamer’ van Livios helpt je met praktische raad en tips. Vraag hier jouw gratis exemplaar aan.
Lees ook op Livios.be:
Dit artikel is geschreven door onze partner Livios.be. Livios.be is een expertensite die zich focust op bouwen en verbouwen.
Bron: Livios
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Livios
Zelf je badkamer verbouwen? Johny uit ‘Huis Gemaakt’ legt uit waar je zeker op moet letten
Elke week geeft bouwopzichter Johny Kaczmarowski van het programma ‘Huis Gemaakt’ een handige verbouwtip aan bouwsite Livios, die ook jou kan helpen met je renovatieproject. Vandaag legt hij uit hoe je de plaatsing van je badkamer het best aanpakt. -
PREMIUM
De ultieme tips om je gazon groen te houden, ook na weken droogte
-
Livios
Met deze truc koel je je woning 's nachts flink af zónder airco
Wanneer het kwik in de zomer de hoogte inschiet, kan ook de temperatuur in huis serieus oplopen. Uiteraard kan je met airconditioning de temperatuur onder controle houden, maar goedkoop is dat niet en in sommige gevallen ook niet ecologisch. Een mechanisch ventilatiesysteem kan ook helpen, maar zal nooit voldoende zijn. Gelukkig kan je het ook zonder al die technische snufjes aangenaam houden in je woning. Bouwsite Livios legt uit hoe je te werk gaat. -
-
Zot van je handtas in suède? Met deze praktische onderhoudstips hou je ze in topvorm
Geen handtas die meer vakantie-en festivalvibes uitstraalt dat een exemplaar in suède. Helaas is deze topfavoriet veel kwetsbaarder dan andere soorten leder. Suède is nogal gevoelig voor regen en voor vlekken. Enkele tips om je handtas jarenlang mooi te houden. -
Spaargids.be
Steeds meer groene beleggingsfondsen: maar hoe duurzaam zijn ze echt?
Hoe groen zijn groene beleggingsfondsen? Duurzame fondsen winnen aan fans, maar het is oppassen voor fondsen die zich meer maatschappelijk verantwoord voordoen dan ze zijn. Want bedrijven beseffen heel goed dat ze veel beter in de markt liggen als een label voor duurzaamheid de bedrijfsnaam of het logo flankeert. Waar moet je op letten wanneer je duurzaam wil beleggen? Spaargids.be legt het uit. -
Spaargids.be
15 procent minder hypotheekaanvragen dan met vorig jaar: koop je nu een woning of wacht je beter af?
Een woning kopen: wanneer doe je dat het best? Nu, in volle inflatiehausse en met een stijgende rente? Of later als de situatie weer is genormaliseerd? Een dilemma, want wanneer zullen de tijden weer ‘normaal’ zijn? Spaargids.be vroeg het aan John Romain, oprichter van financieel adviesbureau Immotheker finotheker. -
Livios
Meer opbergruimte nodig? Interieurarchitect Bart Appeltans verklapt 8 oplossingen
Boeken, gezelschapspelletjes, dekentjes, laptops, gsm-laders… Heb jij ook genoeg van rondslingerende spullen in huis? Wie niet veel opbergruimte heeft, moet slim zijn. Bart Appeltans van interieur- en architectenbureau Sfar en bekend als interieurarchitect bij ‘Blind Gekocht’ onthult aan bouwsite Livios acht originele manieren om extra opbergruimte te creëren.