Wie nog in zijn ouderlijk huis woont, bespaart 716 euro per maand in vergelijking met jongeren die alleen wonen, becijferde de hogeschool Thomas More.
Volledig scherm
Wie nog in zijn ouderlijk huis woont, bespaart 716 euro per maand in vergelijking met jongeren die alleen wonen, becijferde de hogeschool Thomas More. © Getty Images

Steeds meer jongeren blijven thuis wonen: zoveel sparen ze ermee uit

LiviosSteeds meer jongeren kiezen ervoor om ondanks een diploma en eerste job toch bij mama en papa te blijven wonen. Dat is niet alleen handig voor de was en de plas, het scheelt ook een flinke duit in de portemonnee. Voor wie alleen woont bedraagt de maandelijkse kost minstens 1.344 euro. Voor wie bij zijn ouders woont daalt het budget tot 628 euro. Bouwsite Livios legt uit waar het verschil zit.

11 reacties

 • Marco Van Eeckhoven

  2 jaar geleden
  Wel tof onderwerp om over tree beginnen. Maar ik lees hier enkel bepaalde frustraties. Niemand die zelf nog denk of de prijzen op de huizenmarkt hier ook mede verantwoordelijk is. Kopen/huren is gewoon voor de meesten veel te duur. Dat ze eens beginnen daar iets aan te doen.
 • Ludo Wouters

  4 jaar geleden
  Vroeger was men al tevreden wanneer ze een 2de hands tafel, stoelen, TV en andere zaken konden kopen. Ook meubelen en ander huishoudgerief die ze kregen werden in dank aangenomen. Nu moet het huis instap klaar zijn en liefst alles nagelnieuw. Dat is het grote verschil met vroeger.
 • Henri Eerens

  4 jaar geleden
  Voor die faire bijdrage van € 340,00 ga ik vanaf nu fijn bij mijn kinderen wonen. Als ze mij de zapper geven krijgen ze maandelijks nog €10,00 extra.
 • Jane Doe

  4 jaar geleden
  Kiezen? Wauw serieus. Noemen jullie dat een keuze? Wat denk je van het feit dat ze met hun loon toch niet significants meer kunnen zoals een woning kopen. Huren zelfs vaak al niet. Mijn ma kloeg over 'in haren tijd'. Is heel haar boekhouding uitgerekend van destijds. Om hetzelfde te kunnen als mij ouders in hun jonge jaren zouden starters nu bruto 4000 à 6000€ minimum moeten verdienen. En nu 'mogen' ze nog is tot hun 70ste werken ook en blauw betalen voor....tromgeroffel...0€ pensioen. Super.
 • piet devlieger

  4 jaar geleden
  En zelfs al zijn die ouderen nog zo gastvrij en mild om hun kinderen thuis te laten wonen worden ze door de jongeren nog keihard verketterd omdat ze 'alles opgesoupeerd hebben'.