Wie nog in zijn ouderlijk huis woont, bespaart 716 euro per maand in vergelijking met jongeren die alleen wonen, becijferde de hogeschool Thomas More.
Volledig scherm
Wie nog in zijn ouderlijk huis woont, bespaart 716 euro per maand in vergelijking met jongeren die alleen wonen, becijferde de hogeschool Thomas More. © Getty Images

Steeds meer jongeren blijven thuis wonen: zoveel sparen ze ermee uit

LiviosSteeds meer jongeren kiezen ervoor om ondanks een diploma en eerste job toch bij mama en papa te blijven wonen. Dat is niet alleen handig voor de was en de plas, het scheelt ook een flinke duit in de portemonnee. Voor wie alleen woont bedraagt de maandelijkse kost minstens 1.344 euro. Voor wie bij zijn ouders woont daalt het budget tot 628 euro. Bouwsite Livios legt uit waar het verschil zit.

 1. Keuken is populairste ruimte op instagram
  Woon.

  Keuken is populair­ste ruimte op instagram

  Geen enkele ruimte in huis telt zoveel hashtags op instagram als de keuken. Dat blijkt uit een data-analyse van de inspiratiesite homedit.com. Met 42.770.213 hashtags soort de keuken bijna dubbel zoveel als de slaapkamer (24 miljoen). De badkamer (21 miljoen) en de woonkamer (20 miljoen) zijn andere logische populaire ruimtes. De afgelopen 90 dagen stelde Google Trends ook een toename van 60 % vast van de hashtag home office. De berging is niet toevallig de minst populaire plek (64.000).
 1. Jongeman zet tattoo Boris Johnson op enkel
  Play

  Jongeman zet tattoo Boris Johnson op enkel

 2. Cobra komt partijtje golf verstoren
  Play

  Cobra komt partijtje golf verstoren