Steeds jongere eigenaars kopen samen tweede verblijf in Spanje

Flat met 2 slaap- en 2 badkamers, Costa Blanca Zuid, vanaf 209.000 euro
Hip Estates Flat met 2 slaap- en 2 badkamers, Costa Blanca Zuid, vanaf 209.000 euro
Steeds meer jonge mensen kopen een tweede verblijf aan de Spaanse kust. Dat ze niet over eigen middelen beschikken, is niet erg, want door de lage rente is lenen heel aantrekkelijk. Ook samen kopen is vandaag heel gewoon.

“56 procent van de mensen die vorig jaar bij ons een villa of een appartement kochten, waren tussen de 25 en 45 jaar oud. Vroeger had je pas als senior een tweede verblijf en bovendien deed je de aankoop alleen. Vandaag zien we dat er samen wordt geïnvesteerd, met zussen, broers of vrienden”, vertelt Leen Vermeulen van Hip Estates, een immokantoor dat gespecialiseerd is in vastgoed aan de Costa Blanca en Costa Calida.

Flat met 2 slaap- en 2 badkamers, Costa Blanca Zuid, vanaf 209.000 euro
Hip Estates Flat met 2 slaap- en 2 badkamers, Costa Blanca Zuid, vanaf 209.000 euro

Zowat alle jonge eigenaars lenen om hun Spaanse droom te kunnen verwezenlijken. “82 procent ziet een tweede verblijf als een investering en belegging. Zo’n 84 procent gaat een lening aan, omwille van de lage rente. Ze beschouwen het als een interessante spaarformule en kunnen op die manier ook zelf genieten van een zonvakantie.”

Flat met 2 slaap- en 2 badkamers, Costa Blanca Zuid, vanaf 209.000 euro
Hip Estates Flat met 2 slaap- en 2 badkamers, Costa Blanca Zuid, vanaf 209.000 euro

De grote interesse van de jongere generaties heeft volgens Vermeulen ook te maken met het feit dat Spanje niet langer louter en alleen goed is als zonvakantie. “De Spaanse kuststreek heeft zich ontwikkeld tot een mix van mooie stranden, bruisende steden en een luxueus vrijetijdsaanbod, waaronder prachtige golfterreinen. Dat spreekt jonge mensen aan.”
14 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Marron Vaes

  DE enigste reden dat ik nog hier blijf is voor de goede sociale zekerheid. Moest de rsz hier niet zo goed zijn dan liep dit land gewoon leeg,zo simpel is dat. Het is enkel dit dat dit land nog aantrekkelijk maakt om te blijven wonen. Toch begin ik weer meer en meer de voordelen van wonen in een warm land te bestuderen. Minder verwarmingskosten,betere gezondheid dus minder duur leven.

 • Stefaan Leonaer

  Voor al diegenen die Belgie een rot of ellendig land noemen: natuurlijk kan je ginder met je Belgisch pensioen goed leven. Maar vraag eens aan de doorsnee Spanjaard met een loon van 900 euro per maand of een pensioen van 700 euro, of hij zijn Spanje ook het beloofde land vindt.

 • christiane vereecke

  Binnen 3 jaar ben ik met pensioen en ben ik ook weg uit dit ellendige land richting Spanje. Het hangt er vanaf waar je in Spanje iets koopt want heb je graag een appartement eerste lijn dan betaal je je ook blauw daarentegen in het binnenland waar je voor alles en nog wat een auto nodig hebt en ver van de zee zit ja daar is het een stuk goedkoper. @Roger : het is nooit te laat om aan iets te beginnen, profiteer ervan zolang je nog kan

 • Roger Cooks

  Had mijn vrouw me 30 jaar geleden laten doen, dan zat ik ook ginder. Voor 2 milj BEF kon je daar toen een ferme villa laten neerpoten en was ik weg uit dit rot land met zijn onbekwame zakkenvullers. Met ons pensioen had ik er rijkelijk kunnen leven. Maar nu ben ik 75 en begin ik er niet meer aan.

 • vangeel guido

  Ja als men dopgeld krijgt en nog steeds in het zwart kan gaan werken is dat te doen .