Hoe weet je nu of het binnenklimaat in jouw woning goed is?
Volledig scherm
Hoe weet je nu of het binnenklimaat in jouw woning goed is? © Thinkstock

Stappenplan voor gezonde lucht in huis. “Ramen openzetten is niet voldoende”

WonenHet onderzoeksproject CurieuzeNeuzen Vlaanderen wil een beeld krijgen van de luchtkwaliteit in jouw straat. Maar wist je dat de lucht binnen soms meer vervuild is dan buiten. Dat blijkt uit onderzoek van de Nederlandse Organisatie voor toegepast-natuurwetenschappelijk onderzoek (TNO). Hoe weet je nu of het binnenklimaat in jouw woning goed is? De bouwsite Livios vroeg het aan ventilatiespecialist Yves Lambert.

44 reacties

 • james vroman

  4 jaar geleden
  als ramen openzetten is niet voldoende is zet dan de voordeur ook open ...
 • Jef Teut

  4 jaar geleden
  Geef mij toch maar een spleet onder de deur dit is sowieso beter dan al die ventilatiekanalen van tegenwoordig.Isolatie en al die chemische rommel in je huis nee bedankt het is allemaal overdreven tegenwoordig en gaat ten koste van je gezondheid.
 • simone janssen

  4 jaar geleden
  Geen ventilatie, geen isolatie, geen zonnepanelen, niets van dat alles. Heb mij aan niets laten vangen, ik leef in een gezonde woning zonder dit alles. Woning is 50 jaar oud en zal er hopelijk nog jaren in leven zonder éénmaal ziek te zijn, zelfs geen valling of griep. Kinderen ook gezond zonder al die trammalant.
 • rita vdbergh

  4 jaar geleden
  Voor giftige synthetische lakken en verven is er een perfect alternatief. De natuur verven zijn niet duurder en zelf gemakkelijker aan te brengen, maar in geen enkel berichtgeving worden deze nog maar vermeld. De synthetisch watergedragen verven worden verkocht als milieuvriendelijk, maar zijn nog slechter voor het milieu en daarbij giet iedereen de resten gewoon in de riool.
 • Jules Steenwinckel

  4 jaar geleden
  Eerst volle pot betalen om alles potdicht te isoleren .. en dan dik betalen voor te ventileren . Bedankt regering . Mij niet gezien .
 1. Sport, emoties én drama: vijf meeslepende streamingtips
  Streamz

  Sport, emoties én drama: vijf meeslepen­de streaming­tips

  Weinig hobby’s maken zo veel emoties in ons los als sport. Naar aanleiding van de nieuwe Streamz-release ‘The Window’, dat zich afspeelt tijdens de transferperiode binnen het voetbal, vullen wij onze Kijkgids deze week aan met andere topseries en films die drama en sport verweven tot een meeslepende kijkervaring. Diepe karakterstudies in ‘Friday Night Lights’ (Hulu), datagedreven stuntwerk in ‘Moneyball’ (Netflix), hilarische scènes in ‘Ted Lasso’ (Apple TV+) en een temperamentvolle basketbalcoach in ‘Big Shot’ (Disney+): dit zijn onze favoriete sporttitels om te streamen.