Met de sloop- en heropbouwpremie wil Lydia Peeters vervangbouw stimuleren.
Volledig scherm
Met de sloop- en heropbouwpremie wil Lydia Peeters vervangbouw stimuleren. © Getty Images/iStockphoto

Sloop- en heropbouwpremie: Vlaamse overheid versoepelt de voorwaarden

LiviosVraag jij nog voor 31 oktober 2019 een vergunning aan voor een totaalrenovatie? Goed nieuws: je komt in aanmerking voor de sloop- en heropbouwpremie van 7.500 euro. Meer zelfs: bouwsite Livios meldt dat Vlaams minister van Energie Lydia Peeters nu ook de aanvraagprocedure voor deze premie versoepelt. Die bleek voor verbouwers onduidelijk of te streng. 

18 reacties

 • Catherine Mistiaen

  3 jaar geleden
  Zoals je zelf niet in het ouderlijk huis wil blijven wonen, zo zullen uw kinderen dat ook niet willen. Een huis is maar voor 1 generatie, niemand schijnt daaraan te denken. Nu worden de ouderlijke woningen, gebouwd in de golden sixties, met intacte vloeren en tegels, verkocht en zonder reden gesloopt, voor het oog van de babyboomers, wiens hart breekt bij het nodeloos slopen van papa's vloer en mama's tegels ...
 • Ivo Vangeel

  3 jaar geleden
  Premie voor rijken.Na elektrise autopremie,nu ook voor hen die nieuw huis willen plaatse.Ver af van eerlekheid....
 • Jan Van Avermaet

  3 jaar geleden
  Als je de voorwaarden eens leest op de website vd overheid, zal je weten dat het om privédoeleinde gaat, Geert Landsman. Je belastingsgeld wordt niet gemoeid om huiseigenaars te verrijken. Uiteraard makkelijker om te bashen op ons overheid en mensen die appartementen/huizen bouwen voor verhuur.
 • Geert Landsman

  3 jaar geleden
  En zi mogen anderen opnieuw betalen voor huiseigenaars. Schandalig hoe de overheid met geld van de burgers loopt te gooien. Zonder deze onzin kunnen belastingen omlaag en meer mensen een huis kopen.
 • adam naaktgeboren

  3 jaar geleden
  Als je al de premies afschaft zullen de goed gestelden ook stoppen met investeren. Deze souperen als eersten de premies op. Zie maar met de elektrische auto’s. Het zal hier nooit van de grond geraken. De regeringen denken per legislatuur en hebben geen langs termijn visie. Eerst eigen zakken en onze vrienden, de rest zal alles zelf moeten bekostigen en wordt er nog voor gestraft ook.