Slimme meubels doen flat van amper 50 m² niet benepen aanvoelen

.
Ethnicraft .
Flats in de stad worden alsmaar kleiner. Dit nieuwbouwappartement in Leuven van het architectenbureau DMOA meet amper 50 m², maar toch heb je er geen benepen gevoel. Niet alleen dankzij een open indeling, maar ook door het gebruik van slimme meubels.

Eten gebeurt aan een tafel van 140 cm die kan uitgeschoven worden tot 220 cm met plaats voor tien gasten. Die extra eters krijgen geen stoel, maar een krukje dat makkelijk op te bergen is.

Tafel Bok, vanaf 2.079 euro.
Ethnicraft Tafel Bok, vanaf 2.079 euro.

De zetel is een model dat geen centimeter onbenut laat door een handig verbindingsstuk in de hoek. De andere modules kunnen ook uit elkaar gehaald worden om andere composities te vormen, op maat van wie je over de vloer krijgt.

Sofa N701, vanaf 779 euro.
Ethnicraft Sofa N701, vanaf 779 euro.

Omdat de opbergruimte beperkt is, moeten de bewoners enigszins sorteren à la Marie Kondo. Er zijn ook niet al te veel gesloten kasten en een open rek doet tegelijk dienst als room divider.

Rek Studio, vanaf 1.459 euro.
Ethnicraft Rek Studio, vanaf 1.459 euro.

Ruimte optimaliseren

De meubels zijn allemaal van het Belgische merk Ethnicraft. “We wilden aantonen dat meubels zich kunnen aanpassen aan elk woontype en dus ook aan de kleine appartementen die eigen zijn aan een grote stad. Eigenlijk zijn ze onmisbaar om de ruimte in een beperkte oppervlakte te optimaliseren.”

.
Ethnicraft .
.
Ethnicraft .4 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Emi De graeve

  daar wil ik géén corona lock down in meemaken. Ik zo me daarontzettend vervelen. Goed voor mensen die enkel een dak boven hun hoofd willen om te gaan slapenen die de natuur niet missen.

 • roger boons

  mooie maar veel te klein .

 • Noël Dierickx

  Nog liever dood (kort en goed) dan in zo iets te moeten WONEN (= leven). Het is niet die 50 vierkante meter die mij stoort, maar het "leven" tussen beton en glas. Is dat de toekomst? Triestig!

 • Steven Loyens

  Dat is nog groot! Ik plan in een scheepscontainer te gaan wonen op 26m2. Zal er een slaapkamer, badkamer, keuken en leefruimte in hebben. Maar zolang de Vlaamse wetgeving niet veranderd mag je zo klein niet gaan wonen en er je domicilie er zetten. Dus hopelijk snel verandering op dat punt!!!!