Exclusief voor abonnees

Scoort de Mobiscore ondermaats?

Mobiscore
RV Mobiscore
Een ‘Mobiscore voor elk huis’: veel punten scoort de overheid er nog niet  mee. Een slechte score voor pakweg cultuur, terwijl het cc in de achtertuin ligt. Of goede punten voor de nabijheid van een station, waar maar zeven treinen per dag stoppen. Staat de Mobiscore wel op punt?

Mogelijk surfte u, nieuwsgierig naar de score van uw eigen woning, ook al naar mobiscore.be. Een score van 1 op 10 geeft sinds vandaag voor elke Vlaamse woning weer hoe goed het openbaar vervoer en winkels, maar ook voorzieningen voor onderwijs, ontspanning, sport en cultuur, gezondheid en zorg, te voet of met de fiets bereikbaar zijn. Het resultaat stelt velen echter teleur, zo blijkt. Algemene teneur: de Mobiscore is te negatief, en rammelt.

Mobiscore - vergelijking Brusselsesteenweg Kobbegem versus Mediaplein Antwerpen
RV Mobiscore - vergelijking Brusselsesteenweg Kobbegem versus Mediaplein Antwerpen

Je hebt 24% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en lees onbeperkt alle artikels. Meer dan 200.000 mensen gingen je voor.

 • Slechts €6,95 €4,95 per 4 wekenGeniet 1 jaar van deze voordelige prijs
 • Lees 4 weken gratisEn krijg onbeperkt toegang tot alle artikels
 • Stop wanneer je wilOok tijdens jouw proefperiode
Lees 4 weken gratis
106 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Marc Weydeveldt

  Keuze woonst = keuze voor-en nadelen verbonden aan die locatie. Mobiscore gaat uit van enkele arbitraire criteria, die (meestal) niet doorslaggevend zijn voor het maken van de keuze voor de locatie van de woning ... Leefomgeving, leefkwaliteit, luchtkwaliteit etc zijn ook zeer belangrijk! Politici mogen ook dit signaal van de burger nu niet naast zich neerleggen Ze zijn gewaarschuwd. Fiscaliteit op basis van Mobiscore zou dé druppel zijn die de overvolle emmer definitief doet overlopen.

 • viviane van oosterwijck

  Goed gezegd Rita Vermeulen

 • Jean-Paul deKorte

  Ben gebuisd. 4.5 op 10. Verhuizen? Denk er niet aan. Geen seconde. Woon midden in de bossen en hoor de vogeltjes fluiten. Mijn eigen score is een 10 op 10. Mobiscore? Doortrekken graag!

 • Rita Vermeulen

  #goeie score=groterfiscaalvoordeel# Met dit voorstel straf je het merendeel van de bevolking! Na al de energiezuinige maatregelen die we “moeten” volgen, komt hier dan de tweede kers op de taart (na het epc attest)? Akkoord, we kunnen veel zelf doen op ecologisch en energiezuinig vlak, maar evenzeer zijn er heel wat adviezen waarvoor niet iedereen de middelen heeft en dus de duurzame bouwboot zal missen. Straks voelen we ons schuldig omdat we een eigendom hebben...

 • San Pauwels

  De mobiscore is voor verbetering vatbaar. Een woning die slechts een paar meter verder ligt, heeft een betere score... We wonen vlakbij de dorpskern (bakkers, dokters, supermarkten, drogisterij, gemeentehuis, bib, kledingwinkels...). De regering is weer op zoek naar een manier om de schatkist te vullen. De burger is ook niet verantwoordelijk voor een gebrek aan openbaar vervoer. Dat is toch een taak van de overheid?