Exclusief voor abonnees

Saskia en Brecht bouwden hun woning in de hoogte, met een minimum aan meubels: “Alles staat in het teken van contact met de omgeving”

Het huis van Saskia en Brecht heeft een sterke link met de groene omgeving.
Eddy Vangroenderbeek Het huis van Saskia en Brecht heeft een sterke link met de groene omgeving.
Als een van de bomen in het bos, zo ziet het huis van Saskia Horions en Brecht Veulemans er een beetje uit. Op een beperkte oppervlakte bouwden ze hun woning in de hoogte, om zo meer ruimte vrij te houden voor de natuur. Slimme inbouwkasten zorgen voor nog meer ruimtebesparing. “De schrijnwerker heeft op die kasten gezweet, maar je moet niet altijd voor de makkelijkste oplossing kiezen.”

Je hebt 7% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en steun Rode Neuzen Dag. Jouw eerste betaling gaat integraal naar Rode Neuzen Dag

 • Steun Rode Neuzen Dag en word abonnee voor 27/11
 • Slechts €6,95 per 4 weken
 • Stop wanneer je wil
Abonneer je nu
10 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Jozef Van Schuerbeeck

  Dit is er wel een beetje over. Hoe gaan ze de warmte en de koude buiten houden ?

 • Chantal Claes

  Als ik contact met de natuur wil, ga ik buiten. Mijn huis is mijn privé en ik zal nooit in een glazen bak wonen waar buitenstaanders quasi elke stap kunnen volgen. Nooit ramen tot op de grond en ‘s avonds rolluiken naar beneden voor knusse gezelligheid.

 • RUDI AKKERMANS

  België heeft de lelijkste woningen ter wereld, nu eens een modern mooi stulpje en de Vlaming kraakt het af, ze hebben echt een slechte smaak, zie de fermettes.

 • Geert Vaelen

  Smal en hoog, als het straks stevig waait, valt het omver. Hier gaan we met z'n allen naartoe. Iedereen wil bewijzen dat klein wonen perfect gaat en de hele sector gaat dat dan verplcihten naar iedereen door de prijzen voor een huis zo op te drijven zodat niemand meer dan zoiets kan permitteren. Ik heb graag ruimte en wil niet voor alles den trap nemen. Iemand met claustrofobie gaat hier nooit willen wonen want da's te krap. Die voelen zich gevangen.

 • Hans Schoen

  Hoezo afschuwelijk, aquarium, lift? Tenminste een mooi gezellig huisje die licht en natuur binnen brengt! Al eens de meeste huizen goed bekeken? Donker, ouderwets, vol nutteloze spullen waar je deprie van wordt en dan op alles negatief en verbittert reageert. Brecht en Saskia, proficiat en geniet van je omgeving.