Met een infrarood heater maak je je woning snel en efficiënt aangenaam warm.
Volledig scherm
Met een infrarood heater maak je je woning snel en efficiënt aangenaam warm. © Getty Images

Ruim vier keer goedkoper dan een convector: is infraroodverwarming dé geschikte oplossing voor jouw woning?

HLN ShopBreek jij je ook het hoofd over hoe je de temperatuur in je woning aangenaam houdt, zonder je energierekening de hoogte in te jagen? Misschien biedt een infrarood heater de oplossing. HLN Shop gaat dieper in op de mogelijkheden van zo'n toestel en de voor- en nadelen die erbij komen kijken.

 1. De populairste elektrische bedrijfsauto’s op een rij: dit moet je weten over de kosten bij privé en professioneel gebruik
  Jobat

  De populair­ste elektri­sche bedrijfsauto’s op een rij: dit moet je weten over de kosten bij privé en professio­neel gebruik

  Het loon op een fiscaal aantrekkelijke manier spekken gebeurt met extralegale voordelen, zoals maaltijdcheques, een groepsverzekering of een hospitalisatieverzekering. In dat rijtje hoort uiteraard ook de bedrijfswagen thuis. Welke elektrische modellen krijgen daarbij de voorkeur? En hoe zit het precies met de kostenverdeling tussen werkgever en werknemer? Jobat.be biedt een overzicht.
 2. BINNENKIJKEN. Zanger Gordon (54) woont op de 7de verdieping in een luxueus penthouse mét privélift: “Het uitzicht is fantastisch”
  PREMIUM

  BINNENKIJ­KEN. Zanger Gordon (54) woont op de 7de verdieping in een luxueus penthouse mét privélift: “Het uitzicht is fantas­tisch”

  We kennen Gordon Heuckeroth (54) vooral als zanger, presentator en jurylid uit ‘K2 zoekt K3', maar de Bekende Nederlander gooide het roer om en is nu ook als interieurontwerper aan de slag. Zijn Amsterdamse penthouse met 4 slaapkamers en riant terras kan alvast tellen als visitekaartje: “Toen ik het kocht, was het nog niet afgewerkt. Maar ik zag onmiddellijk het resultaat voor me,” vertelt hij aan onze woonexpert Bjorn Cocquyt.
 1. GETEST. Met welk product krijg je je terras snel én milieuvriendelijk schoon? “Voor 5 euro heb je met dit middel een verrassend goed resultaat!”
  PREMIUM

  GETEST. Met welk product krijg je je terras snel én milieu­vrien­de­lijk schoon? “Voor 5 euro heb je met dit middel een verrassend goed resultaat!”

  Het mooie lenteweer mag dan nog op zich laten wachten, Pasen staat voor de deur en daar hoort een proper terras bij. Na zo’n lange, natte winter hebben mos en algen (‘groene aanslag’) zich lustig op je tegels genesteld. Hoe krijg je die terrastegels snel en met weinig moeite weer schoon, zonder hogedrukreiniger? Welk middel werkt écht en is toch vriendelijk voor het milieu? Onze tuinexperte Laurence Machiels deed de test en kwam tot een verrassende conclusie.
 2. “Het is belangrijk om een lichte helling te voorzien voor de afwatering": alles wat je moet weten over de plaatsing van een terras
  Livios

  “Het is belangrijk om een lichte helling te voorzien voor de afwatering": alles wat je moet weten over de plaatsing van een terras

  Een terras plaatsen doe je beter niet in de winter. Negatieve temperaturen kunnen dan immers roet in het eten gooien. De lente ligt gelukkig om de hoek: hét moment dus om na te denken over deze verbinding tussen je woning en je tuin. Maar waar moet je zoal rekening mee houden bij het aanleggen van een terras? Bouwsite Livios vroeg het aan Denis Squedin van Tegels Depaepe uit Wevelgem.