Recor vraagt bescherming tegen schuldeisers door coronacrisis

.
Recor .
Al meer dan 70 jaar is Recor een naam in de Belgische meubel- en matrassenwereld, maar door de coronacrisis is het bedrijf in zwaar stormweer beland. De meubeltak heeft vandaag zelfs  bescherming tegen haar schuldeisers gevraagd.

“In onze thuismarkt zagen we begin dit jaar lichte groei. Internationaal lagen de zaken anders: er werd een aantal belangrijke orders on hold gezet en de coronacrisis heeft daar nog een stevige schep bovenop gedaan. Zo kwam de aanvoer van grondstoffen, zoals leder uit Italië, in het gedrang. Ook de sluiting van de meubelwinkels heeft een grote impact op onze portefeuille”, vertelt Adrien Corthouts.

“We leven nu in een andere wereld. Dit alles dwingt ons om het businessplan te herbekijken en te versnellen.” Daarom heeft Recor vandaag bescherming tegen haar schuldeisers gevraagd. “Zo drukken we de pauzeknop in om in alle rust naar oplossingen te zoeken.”

De procedure geldt enkel voor Recor NV, dat salons, relaxfauteuils en meubels produceert, en dus niet voor Recor Bedding (matrassen, bedden en sofabedden).
6 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Patrick Marinus

  Tja, Lufthansa komt in België steun vragen en de regering denkt daar zelfs over na! Belgische bedrijven, het handvol dat er nog is, moeten hun plan trekken...

 • Benny de Groot

  Dus al die grote namen leven van maand tot maand? Ik vind het allemaal toch een beetje vreemd hoor. Dat een gewone werkmens vlug in de problemen komt kan ik nog ergens begrijpen, maar grote namen die nog geen twee maanden kunnen overbruggen? Hmm. Wel leuk om reacties zoals die van Kelly Verlinden te zien. Het wordt tijd dat de mensen wakker worden wat dat betreft.

 • Vaneylen Pierre

  Sluiting zit eraan te komen. Veel gratis reclame voor Ikea met bijhorende wijzigingen van de gewestplannen, groen en landbouwzones inpalmen kan allemaal, voor een buitenlandse mastodont tot eer en glorie van onze eigen Belgische producent.

 • Katrijn Van moeseke

  Zo jammer.is een goeie firma met mooie degelijke meubelen

 • Kelly Verlinden

  Geld bijdrukken zal niets oplossen, integendeel zelfs. Dat verhoogt enkel de inflatie en alles zal nog minder waard worden. Als je de economie wilt doen ineen storten dan druk vooral fake money bij.