Wist je dat de isolatiewaarde van het raamprofiel zeker zo belangrijk is als de beglazing?
Volledig scherm
Wist je dat de isolatiewaarde van het raamprofiel zeker zo belangrijk is als de beglazing? © Reynaers Aluminium

Ramen renoveren: zo maak je de juiste keuze

WonenHet vervangen van ramen staat bij veel verbouwers bovenaan op de ‘to do’-lijst. Het is dan ook een ingreep die meteen effect heeft op je comfort én energiefactuur. Hoe je dit best aanpakt? Of waar je zeker rekening mee moet houden? Bouwsite Livios lijst de belangrijkste aandachtspunten op. 

1 reactie

 • Pim Pauwels

  3 jaar geleden
  Vraag steeds genoeg offertes aan en vergelijk ze. Vergelijk geen appelen met peren er zijn veel verschillen. Allemaal zullen ze zeggen dat ze de beste zijn maar laat je geen blaasjes wijsmaken. Zorg dat ze ook goed isoleren tussen de muur en je profiel!
 1. RECENSIE. ‘Station Eleven’: “In deze pandemie redt de cultuursector de mensheid. En nee, het werd niet geregisseerd door Stany Crets”
  TV

  RECENSIE. ‘Station Eleven’: “In deze pandemie redt de cultuursec­tor de mensheid. En nee, het werd niet geregis­seerd door Stany Crets”

  Een gemuteerde griep die 99% van de bevolking uitroeit. We gokken dat u nog liever uw gebruikt mondmasker opeet, dan dat u zo een reeks moet uitzitten. Toch is ‘Station Eleven’ geen doorsnee apocalyptische nachtmerrie, waar budget noch doembeelden worden gespaard om u van uw laatste restje hoop te stropen. Of dat ook genoeg is om uw negatieve ervaringen aan de kant te schuiven en u aan deze HBO Max-reeks op Streamz over te geven? Evelien Delgouffe zoekt het in onze Kijkgids voor u uit.
 2. WOONWIJZER. Waar koop je een betaalbaar huis? Wat is jouw woning of bouwgrond waard? Al 118.000 Vlamingen gebruikten deze tool

  WOONWIJZER. Waar koop je een betaalbaar huis? Wat is jouw woning of bouwgrond waard? Al 118.000 Vlamingen gebruikten deze tool

  Wil je nog snel een tweede verblijf aan de kust kopen voor de registratierechten de hoogte ingaan? Of een huis, appartement of bouwgrond verkopen? In beide gevallen komt de HLN-woonwijzer goed van pas om snel de info te vinden die je nodig hebt. Voor wie iets wil kopen, deze tip van ‘Huizenjager’ Soraya Soels van So Estates. “Kijk ook eens een postcode verder dan jouw droomlocatie. Mogelijk vind je er meer waar voor je geld.” Al 118.000 mensen maakten gebruik van de tool.
 1. Koppel renoveert verkrotte woning en kiest resoluut voor duurzaamheid: "om niet te hoeven besparen op ecologische materialen, stelden we de renovatie van onze badkamer uit"
  Livios

  Koppel renoveert verkrotte woning en kiest resoluut voor duurzaam­heid: "om niet te hoeven besparen op ecologi­sche materialen, stelden we de renovatie van onze badkamer uit"

  Lucas en Alice kochten een charmante woning uit 1947 in Kuurne die ze een grondige make-over gaven. Op twee jaar tijd renoveerden ze niet alleen het volledige oude gedeelte, maar plaatsten ze ook een nieuw bijgebouw in houtskelet. Daarop komt later nog een heuse daktuin. Ze werkten bovendien met ecologische materialen, zoals leem, kurk en houtwolisolatie. Bouwsite Livios toont het resultaat.