Raf en Birgit uit ‘Eviva España’ hebben het elke week over hun hangar vol spullen. Ontdek hier wat er in zit.

.
Eddy Vangroenderbeek .
Trouwe kijkers van het tv-programma ‘Eviva España’ op Eén zullen het zich ongetwijfeld al afgevraagd hebben: wat zit er in de stapel dozen die Raf en Birgit bewaren in hun gehuurde hangar? Ze omschrijven het als hun meest kostbare bezit, want de spullen moeten van hun nieuwe huis een echte thuis maken. Het zijn allemaal meubeltjes en decoratie die ze mee uit België verhuisden. Twee jaar geleden waren we op bezoek in hun bijzondere woning in Ulbeek. We vissen de reportage van toen nog eens op, zodat je nu al een goed idee krijgt van hoe het koppel straks in Spanje zal wonen.

Het tweedehandsverhaal van Birgit en Raf begon in 2003 toen ze hun huis kochten. “We hadden maar een klein budget voor de verbouwing en de aankleding en schrokken enorm toen we hoorden hoeveel alles kostte. Vrienden van ons betaalden alleen al voor gordijnen 10.000 euro en dat vonden we er echt wel over. Het bracht ons op het idee om eens een bezoekje aan een kringwinkel te brengen en vanaf dat moment waren we verloren”, lacht het koppel.

Je hebt 21% van dit artikel gelezen

Lees je graag alle artikels op HLN?

Krijg nu 1 maand onbeperkt en gratis toegang tot alle artikels.

Ik wil toegang
Digitaal abonnement HLNDigitaal abonnement HLN1ste maandgratis

Stop of pauzeer wanneer je wil

 • Onbeperkt toegang tot alle artikels
 • Iedere week gratis tickets en straffe kortingen
9 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Bea Daelman

  like your style succes in al wat jullie doen

 • michel De Blay

  Buiten wat rondwandelen met hare GSM heb ik die madam nog weinig weten doen.

 • Ziva David

  Als je op die ouderdom nog moet leven zoals zij dat doen, dan is er toch serieus iets mis in de bovenkamer. Die hebben allebei grootse plannen maar staan hier binnen 2 jaar teug, blut en een droom armer. Precies 2 verzopen kiekens zonder idee van wat er moet gebeuren. In de bergen gaan wonen in een krot of in een (afgedankte) mobilehome, dan heb je wel niet goed nagedacht!

 • Reinhard Dauwe

  Ze moeten allemaal een berg hebben totdat ze daar zitten te verkommeren van eenzaamheid. Wie wî er nu iin Cantabria gaan wonen wat een rotklimaat, geef mij dan maar het milde en droge Costa Blanca

 • Joan Lute

  Wij vertrekken in september 2022 ook definitief naar het zuiden van Spanje maar kiezen bewust voor kleine verhuis met alleen maar spullen met enorme betekenis voor ons. Kijken al dromend uit naar een rustiger, goedkoper en warmer leven in een vriendelijkere maatschappij. Wie weet krijgen we 10 extra jaren leven bij