"Houtverbranding is de belangrijkste bron van fijn stof in Vlaanderen. Niet voor niets hebben steeds meer steden een stookalarm."
Volledig scherm
"Houtverbranding is de belangrijkste bron van fijn stof in Vlaanderen. Niet voor niets hebben steeds meer steden een stookalarm." © Getty Images

Prof neemt open haard onder vuur: "Houtverbranding is de belangrijkste bron van fijn stof in Vlaanderen”

LiviosHoutverbranding is in Vlaanderen de belangrijkste bron van fijn stof. “Ik zeg dan ook volmondig nee tegen kachels en open haarden als bronnen van energie”, vertelt prof. Michel De Paepe aan bouwsite Livios. “We moeten stoppen met de longen van onze planeet te verbrassen.”

244 reacties

 • maarten anthonis

  3 jaar geleden
  Stoken met een speksteenkachel , na een uurtje stoken binnen in de kachel1200 graden , zo heet dat het stof zelfs verbrand , restresidu is zo goed als onbestaande , ook geen rookgassen , deze worden bijna volledig verbrand , na anderhalf uur , huis voor de rest van de dag warm. Enige nadeel , is prijzig in aankoop , maar je verstookt nog geen zesde van het hout dat een kachel nodig heeft om hetzelfde resultaat te krijgen , daar kan zelfs de beste pelletkachel niet tegenop.
 • Jan Kerkhof

  3 jaar geleden
  André Christiaens: de zon zal de nodige brandstof echt niet van de aarde halen...
 • Rudy Praet

  3 jaar geleden
  De nieuwste oven van de Sidmar gaat op biobrandstof draaien "houtafval" gelieve tegen deze mensen te zagen professor dit is een investering van 195 miljoen euro Mvg
 • André Christiaens

  3 jaar geleden
  De zon heeft C02 nodig anders heeft ze geen brandstof om ons daglicht te geven, hebben die geleerde daar al eens aan gedacht, ben maar tot mijn 14 j naar school geweest, maar 65 j geleden was het ook soms warm en koud, en regen en sneeuw, soms kwamen deze vier in één week voor.
 • Roger Poot

  3 jaar geleden
  Dus....binnenkort een taks op houtkachels.