Uit een ondervraging van de Bouwunie blijkt dat er voorlopig geen sprake is van een daling van de prijzen van bouwmaterialen.
Volledig scherm
Uit een ondervraging van de Bouwunie blijkt dat er voorlopig geen sprake is van een daling van de prijzen van bouwmaterialen. © Getty Images

Prijs gevelstenen met 43% gestegen in één jaar tijd: gaat die opnieuw zakken? En zijn er manieren om toch te besparen?

LiviosDe prijzen van bouwmaterialen stijgen al een hele tijd sterk door. Eerst vanwege de grote vraag en het beperkte aanbod tijdens de coronacrisis, daarna mede door de oorlog in Oekraïne. Bouwsite Livios vroeg aan Jean-Pierre Waeytens, gedelegeerd bestuurder van de Bouwunie, hoe de prijzen van bouwmaterialen zullen evolueren en of er tips zijn om toch te besparen.

 1. Daarom plast je kat op andere plekken dan de kattenbak: "Eén bak is te weinig, en een deurtje is niet fijn”
  PREMIUM

  Daarom plast je kat op andere plekken dan de kattenbak: "Eén bak is te weinig, en een deurtje is niet fijn”

  Kattenpis op je vers gewassen lakens, het is geen lachertje. Het plakt, het stinkt en je krijgt de geur er moeilijk uit. Maar hoe komt het dat katten soms op bed plassen? En hoe los je dat het beste op? Anneleen Bru, die onder meer de boekenreeks ‘I Love Happy Cats’ heeft geschreven, helpt je op weg. “Het is heel belangrijk om het verschil te weten tussen plassen en sproeien”, aldus de experte.
 1. De Staat betaalt 2,80% intrest op je geld: hoe interessant is een rekening bij de overheid?
  Spaargids.be

  De Staat betaalt 2,80% intrest op je geld: hoe interes­sant is een rekening bij de overheid?

  Wie zijn spaargeld minstens een jaar kan missen, kan het op een e-DEPO bij de Deposito- en Consignatiekas van de Belgische Staat zetten. De opbrengst ervan wordt maand per maand vastgelegd. Voor januari was dat 2,40%, voor februari stijgt de rente tot 2,80%. Let wel: je geld moet voor de eerste van de maand op de rekening staan om die maand recht op een rente te hebben. Spaargids.be zet alles op een rij.
 2. Van je bed opmaken tot afdrogen: deze huishoudelijke klusjes doe je beter niet
  vtwonen

  Van je bed opmaken tot afdrogen: deze huishoude­lij­ke klusjes doe je beter niet

  Of je het nu leuk vindt of niet, het huishouden is een noodzakelijke taak. Natuurlijk doen we in die tijd liever andere dingen, zoals winkelen, tijdschriften doorbladeren of wandelen, of zijn we te druk bezig met werk. Maar wat als we je vertellen dat er huishoudelijke klusjes zijn die je vanaf nu gewoon kunt overslaan? Hieronder verklapt vtwonen.be voor welke taken je je hand beter niet (meer) omdraait.