Platteland domineert rijhuis in hartje Gent

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.
Inge en Siegfried wonen met hun twee tieners in een huis met een plattelandsgevoel. Alleen bevindt het zich niet op de boerenbuiten, maar midden in de stad. Een keuken in steigerhout, meubels van bruut hout en een grote schouw rond een gemetselde open haard zorgen voor een landelijk karakter. Dat gevoel wordt nog versterkt door de woonuitbreiding die een beetje weg heeft van een schuur.

"De architect koos niet voor de klassieke aanbouw met een plat dak, maar raadde ons aan om te opteren voor een zadeldak en dat tot in de nok open te werken. We zijn heel tevreden met het resultaat, al had ik wel wat schrik om alles wit te schilderen. Ik vreesde dat het te steriel zou zijn, maar dat is niet het geval omdat er voldoende andere elementen zijn die warmte aan het interieur toevoegen", vertelt Inge.

EVG

Steigerhout

Dat geldt zeker voor het wandmeubel in steigerhout, waarin ook de keuken verwerkt zit. "Het is een heel dankbaar materiaal. Het kan tegen een stootje en als er een deukje in of een vlek op komt, is dat niet erg, want het hoort bij de doorleefde look van het hout. Ik ben ook blij met het klassieke fornuis van Falcon dat doet denken aan de fornuizen uit oma's tijd. Samen met de wastafel zorgt het voor een vleugje nostalgie."

Meer wooninspiratie? Het volledige artikel is vandaag te lezen in de weekendeditie van Het Laatste Nieuws of in onze pluszone.

We zijn heel tevreden met het resultaat, al had ik wel wat schrik om alles wit te schilderen

Inge en Siegfried
EVG