Cheshire Architects
Volledig scherm
Cheshire Architects © Samuel Hartnet

Pas na 31 versies op papier kon dit huis eindelijk gebouwd worden

Woon.We zullen wellicht nooit het geld hebben om er zelf te wonen, maar kijken naar en dromen van een geweldig huis doen we allemaal graag. Daarom tonen we elke woensdag een waanzinnige woning. Deze week is dat een villa in Nieuw-Zeeland.

 1. Overal waar je in dit huis kijkt, zie je rode baksteen
  Woon.

  Overal waar je in dit huis kijkt, zie je rode baksteen

  Bakstenen vormen al decennialang de basis van miljoenen gebouwen, maar vaak is er na de afwerking nog maar weinig van al die gebakken klei te zien. De architecten van Taller de Arquitectura wilden het natuurmateriaal de eer geven die het verdient en deden dat met een huis dat gebouwd is met en omringd is door baksteen. Baksteenproducent Wienerberger bekroonde het huis in Mexico zopas met een van haar prestigieuze jaarlijkse awards. Een knap staaltje metselwerk als je het ons vraagt, maar oordeel vooral zelf.
 2. Floris en Sophie lieten hun opgeknapt huis schatten: “Met een verkoopprijs van 320.000 euro maken we weinig winst”
  PREMIUM

  Floris en Sophie lieten hun opgeknapt huis schatten: “Met een verkoop­prijs van 320.000 euro maken we weinig winst”

  Je woning staat niet te koop, maar je wilt wel eens weten wat je ervoor kunt krijgen? Of je bent benieuwd naar de meerwaarde van de renovatie die je uitvoerde of van de uitbreiding die je deed? Voor onze woonrubriek sturen we een makelaar op pad voor een onderbouwde schatting. Deze week bezoekt Bram de Jonge van Vastgoed Meetjesland een gerenoveerde driegevelwoning in Ursel en licht hij de plus- en minpunten van het huis toe.