Opmerkelijk: makelaar verkoopt huizen én (ver)bouwt ze ook

Stefaan De Beule in zijn nieuwe zaak Arch-Immo.
Joeri Seymortier Stefaan De Beule in zijn nieuwe zaak Arch-Immo.
Slaan de vastgoedkantoren binnenkort een andere richting in? Dat zou wel eens kunnen, want met Arch-Immo is zopas een nieuw soort makelaar van start gegaan. Initiatiefnemer Stefaan De Beule combineert er de job van architect met die van immomakelaar. Wie bij hem een huis of een grond koopt, is er dus meteen aan het juiste adres voor een (ver)bouwplan op maat.

De Beule is al twintig jaar architect en schoolde zich recent om tot vastgoedexpert. Die twee jobs oefent hij nu samen uit binnen zijn bedrijf Arch-Immo in het Oost-Vlaamse Evergem. “Tot mijn verbazing heb ik in Vlaanderen nog niemand gevonden die ook zo werkt. Nochtans lijkt het mij een logische combinatie.”

Wie een huis bezoekt om te kopen, kan vaak goede raad gebruiken voor wat betreft de staat van de woning, de noodzakelijke renovaties, de mogelijke verbouwingen, … Dat technisch advies kan mee het verschil maken. Het komt ook goed van pas bij een verkoop om tot een juistere waardebepaling te komen. Die advies biedt De Beule aan als een surplus. “Mijn bedoeling is om het beste van twee werelden samen te brengen en daar kunnen de klanten alleen maar wel bij varen.”

5 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Leo Peeters -Duym

  Ik lees: 'Wie een huis bezoekt om te kopen, kan vaak goede raad gebruiken voor wat betreft de staat van de woning, de noodzakelijke renovaties, de mogelijke verbouwingen' -- De eigenaar-verkoper die de staat en de waardebepaling van de woning aangeeft. Je moet als koper wel héél naïef zijn. Laat dat over aan objectieve, onafhankelijke schatters met technische kennis als je er zelf niet uitraakt. En als het kan: mijd meestal overbodige mee-eters, zoals makelaars.

 • Bjorn Eeckhout

  Niets nieuws onder de zon. Potrell doet dit reeds jaren. Maar zo heeft hij wel gratis reclame

 • Jan Verstrepen

  Wat is daar nieuw aan?

 • Tom Steenbeke

  Het is een top idee eigenlijk is eerlijker komt vertrouwelijk over een mooie concurrent erbij

 • Emi De graeve

  een huis voor jezelf verbouwen of een huis verbouwen om het te verhuren of te verkopen... ik denk dat het van een andere aard is. Sommige gerenoveerde huizen zijn met zo weinig mogelijk middelen opgekalfaterd...