Albert Vastgoed
Volledig scherm
PREMIUM
© Albert Vastgoed

Opgelijst voor alle kustgemeenten: dit is wat je betaalt voor een appartement, en zoveel extra kost plekje op zeedijk. En hoe corona alles duurder maakt

Het mooie weer aan zee houdt aan, of toch voor het kustvastgoed, want tijdens de eerste zes maanden van 2021 is er 40 % meer verkocht. Vooral instapklare én ruime appartementen met een groot terras zijn in trek. “Een duidelijk corona-effect”, zegt notaris Bart van Opstal. Al dat comfort heeft ook zijn prijs, want gemiddeld betaal je net geen 300.000 euro voor een flat (+4,1 %). Voor een appartement met drie slaapkamers is dat zelfs een half miljoen euro.

24 reacties

 • Lou Bakker

  2 maanden geleden
  Half miljoen voor een appartementje aan de Belgische kust ? Je leeft maar één keer mensen. Maar niet aan de Belgische kust. Sommige mensen zijn echt zot.
 • Peter Nols

  2 maanden geleden
  De nagel op de kop Patrick Weyers.
 • Telier Freddy

  2 maanden geleden
  Tweede verblijf = KI verhoogd met 40% & syndickosten evenveel als een vaste bewoner alhoewel zelf maar ongeveer 30% gebruik & reservekapitaal & omstreden gemeentetaks (vb. Oostende 1000€/j) & provinciale taks & weerslag op jaarlijkse personenbelasting & extra TV en internet abonnement & extra watermeter, elektriciteit en gasmeter & extra brandverzekering & voor sommige nog lening … Velen verkopen na een paar jaar gewoon hun “tweede verblijf” en gaan 3 x/j op reis! Hebben ze ongelijk?
 • Sylvia van Gastel

  2 maanden geleden
  Men moet in de media niet doen als of de helft meer mensen een 2 e verblijf kopen . De armoede is groter dan voor Corona .
 • Robby De Meutter

  2 maanden geleden
  Zolang de mensen die prijzen blijven betalen, zullen die niet zakken ook. En terwijl blijven jongeren zoals ik maar wachten tot ze een lening goedgekeurd krijgen. Het kan nu al niet, dus in de toekomst zeker niet
 1. Contracten van onbepaalde duur pieken: wat zijn de voor- en nadelen?
  Jobat

  Contracten van onbepaalde duur pieken: wat zijn de voor- en nadelen?

  Belgische bedrijven sluiten weer volop nieuwe contracten van onbepaalde duur af. Het aantal zit opnieuw op het niveau van vóór corona. Van januari tot en met augustus werden er zelfs 1,7% meer nieuwe arbeidscontracten getekend. Dat blijkt uit gegevens van Acerta bij 260.000 werkende Belgen. Jobat.be somt samen met het hr-dienstenbedrijf de verschillen op tussen een contract van bepaalde en onbepaalde duur. Wat is nu het interessantst als werknemer, en is er een verschil qua loon?