Albert Vastgoed
Volledig scherm
PREMIUM
© Albert Vastgoed

Opgelijst voor alle kustgemeenten: dit is wat je betaalt voor een appartement, en zoveel extra kost plekje op zeedijk. En hoe corona alles duurder maakt

Het mooie weer aan zee houdt aan, of toch voor het kustvastgoed, want tijdens de eerste zes maanden van 2021 is er 40 % meer verkocht. Vooral instapklare én ruime appartementen met een groot terras zijn in trek. “Een duidelijk corona-effect”, zegt notaris Bart van Opstal. Al dat comfort heeft ook zijn prijs, want gemiddeld betaal je net geen 300.000 euro voor een flat (+4,1 %). Voor een appartement met drie slaapkamers is dat zelfs een half miljoen euro.

24 reacties

 • Lou Bakker

  1 jaar geleden
  Half miljoen voor een appartementje aan de Belgische kust ? Je leeft maar één keer mensen. Maar niet aan de Belgische kust. Sommige mensen zijn echt zot.
 • Peter Nols

  1 jaar geleden
  De nagel op de kop Patrick Weyers.
 • Telier Freddy

  1 jaar geleden
  Tweede verblijf = KI verhoogd met 40% & syndickosten evenveel als een vaste bewoner alhoewel zelf maar ongeveer 30% gebruik & reservekapitaal & omstreden gemeentetaks (vb. Oostende 1000€/j) & provinciale taks & weerslag op jaarlijkse personenbelasting & extra TV en internet abonnement & extra watermeter, elektriciteit en gasmeter & extra brandverzekering & voor sommige nog lening … Velen verkopen na een paar jaar gewoon hun “tweede verblijf” en gaan 3 x/j op reis! Hebben ze ongelijk?
 • sylvia van gastel

  1 jaar geleden
  Men moet in de media niet doen als of de helft meer mensen een 2 e verblijf kopen . De armoede is groter dan voor Corona .
 • Robby De Meutter

  1 jaar geleden
  Zolang de mensen die prijzen blijven betalen, zullen die niet zakken ook. En terwijl blijven jongeren zoals ik maar wachten tot ze een lening goedgekeurd krijgen. Het kan nu al niet, dus in de toekomst zeker niet
 1. ‘Gossip Girl’ bezorgde de originele cast een rijke carrière: hoe gaat het nog met hen?
  TV

  ‘Gossip Girl’ bezorgde de originele cast een rijke carrière: hoe gaat het nog met hen?

  Het geluk van rasechte ‘Gossip Girl’-fans kan niet op sinds dé Georgina Sparks haar opwachting maakt in het tweede seizoen van de reboot, die verschijnt 2 december op Streamz. Actrice Michelle Trachtenberg (37) kruipt dus opnieuw in de huid van haar personage uit 2007. Maar hoe gaat nog het met de rest van de originele cast? De ene bombardeerde tot een superster, de andere ging failliet of kwam in het oog van de storm te staan sinds de #MeToo-beweging.
 2. Spotgoedkope telefoon bij je abonnement? Deze providers pakken uit met de strafste eindejaarskortingen (en zo interessant zijn ze écht)
  Mijntelco

  Spotgoedko­pe telefoon bij je abonnement? Deze providers pakken uit met de strafste eindejaars­kor­tin­gen (en zo interes­sant zijn ze écht)

  We bevinden ons in de laatste weken van 2022 en dat betekent dat er interessante kortingen te scoren zijn bij de telecomproviders, onder meer op abonnementen en smartphones. Vanaf Black Friday tot na het einde van het jaar loont het de moeite om een kijkje te nemen. Mijntelco.be ging op zoek naar de strafste deals en vertelt je waar je best rekening mee houdt.