Volledig scherm
PREMIUM
© Immobilière B2, Immo Dussart, Found & Baker, Vanderbuild

Op huizenjacht voor superrijken: 15 parels voor één, drie en meer dan vijf miljoen euro

De verkoop van luxevastgoed boomt als nooit tevoren. Wij wilden wel eens weten wat voor moois je als euromiljonair allemaal kunt kopen. Daarom stuurden we onze woonexpert Bjorn Cocquyt op pad, om huizen van één, drie en meer dan vijf miljoen euro in verschillende regio’s met elkaar te vergelijken. Het resultaat is een unieke blik achter de gevels van 15 uitzonderlijke woningen.

 1. Luxevastgoed boomt in Knokke, wij doken in de immowereld aan de kust: “Zet uw auto maar in de lift, mevrouw”
  PREMIUM

  Luxevast­goed boomt in Knokke, wij doken in de immowereld aan de kust: “Zet uw auto maar in de lift, mevrouw”

  Er bougeert iets in Knokke. Nog nooit werd in de badstad zoveel luxevastgoed verkocht als afgelopen zomer. Eén miljoen is courant, vier miljoen is geen zeldzaamheid: 25 verkopen gingen óver die prijs. Wat krijg je voor dat bedrag? Wie koopt het? Wij doken in de immowereld aan 't zeetje. "Als een koppel komt kijken, is het altijd mevrouw die beslist." Een verhaal over geld en emoties. "Ook een blinkend huisje heeft zijn kruisje."
 2. Overal waar je in dit huis kijkt, zie je rode baksteen
  Woon.

  Overal waar je in dit huis kijkt, zie je rode baksteen

  Bakstenen vormen al decennialang de basis van miljoenen gebouwen, maar vaak is er na de afwerking nog maar weinig van al die gebakken klei te zien. De architecten van Taller de Arquitectura wilden het natuurmateriaal de eer geven die het verdient en deden dat met een huis dat gebouwd is met en omringd is door baksteen. Baksteenproducent Wienerberger bekroonde het huis in Mexico zopas met een van haar prestigieuze jaarlijkse awards. Een knap staaltje metselwerk als je het ons vraagt, maar oordeel vooral zelf.