Ooit al zo'n leuk bed gezien? Net als de rest van het huis is het op kindermaat

Eddy Vangroenderbeek
In veel gezinswoningen lijkt het alsof er geen kinderen wonen. In de woonkamer is speelgoed verboden en de slaapkamers zijn een onpersoonlijke doorslag van de rest van het interieur. Vrolijk word je daar als kind niet van. Dat het ook anders kan, blijkt uit het huis van Els en Christophe in Rijkevorsel.

Broers Milo, Luiz en Noah hebben niet alleen een grote zelfgemaakte speeltafel in het midden van de woonkamer, maar vooral een gedeelde slaapkamer met een bed om van te dromen. "We twijfelden om een extra etage bovenop de aanbouw te plaatsen, zodat iedereen zijn eigen slaapkamer zou hebben. Dat kostte niet alleen meer tijd, maar ook meer geld. En op de dag dat de kinderen het huis verlaten, zouden we heel veel onbenutte ruimte hebben. Daarom beslisten we om één kamer tot in de nok open te werken en er een grote ruimte voor de drie jongens samen van te maken", vertelt het koppel.

Daarin is één groot multiplex volume gemaakt met drie nissen op een verschillend niveau. Elk kind heeft er zijn eigen plekje. "Het meubel zit heel goed in elkaar en is met heel veel oog voor detail uitgetekend. Zo zijn er verborgen luikjes om persoonlijke spullen achter te verstoppen en de jongens hebben ook elk een eigen lampje. Naar boven klauteren, gebeurt via klimdoppen of een metalen trap." Geef toe: avontuurlijker kan toch niet?"

Meer wooninspiratie? Het volledige artikel is vandaag te lezen in de weekendeditie van Het Laatste Nieuws of in onze pluszone.

Eddy Vangroenderbeek
Eddy Vangroenderbeek