Volledig scherm
PREMIUM
© Eddy Vangroenderbeek, Luc Roymans, Philippe Van Gelooven

Onze woonexpert lijst 10 te gekke gevels op die je tegenkomt langs Vlaamse wegen

Onze woonexpert Bjorn Cocquyt heeft al wat huizen de revue zien passeren. In alle stijlen, kleuren en formaten. Want in ons kleine Belgenland heerst een grote architecturale vrijheid, met heel wat opvallende verschijningen in de ‘kakofonie’. Zoals deze tien bijzondere woningen, die hij spotte op zijn tocht langs Vlaamse wegen. Over smaak valt natuurlijk niet te twisten.

 1. Camille (28) en Vincent (31) zochten de perfecte mix tussen oud en nieuw: “We proberen dingen te integreren waar een verhaal aan vasthangt”
  PREMIUM

  Camille (28) en Vincent (31) zochten de perfecte mix tussen oud en nieuw: “We proberen dingen te integreren waar een verhaal aan vasthangt”

  Redacteur Björn Cocquyt kijkt elke week binnen bij een Vlaming en ontdekt zo zijn of haar passie voor interieur. Vandaag: Camille Roelens en Vincent Nys zetten met veel smaak een duplexappartement in een beschermde meesterwoning naar hun hand. De historische elementen vormden een perfecte basis voor hun nieuwe en vintage designstukken. “We vonden het ongelooflijk leuk om de juiste spullen bijeen te zoeken.”
 2. Els en Sofie zijn helemaal overtuigd van cohousing: "In een cohousingproject woon je minder anoniem dan in een appartement in de stad.”
  Livios

  Els en Sofie zijn helemaal overtuigd van cohousing: "In een cohousing­pro­ject woon je minder anoniem dan in een apparte­ment in de stad.”

  Beperkte bubbels, social distancing, alleen thuis werken,... Heel wat mensen voelen zich eenzaam door de coronamaatregelen. Maar daar hebben Els en Sofie geen last van. Zij kozen ervoor om te wonen in een cohousingproject. Dit is een manier van gemeenschappelijk wonen, waarbij je toch je privacy behoudt. “Ik wist meteen dat deze nieuwe woonvorm iets voor mij was”, vertelt Els aan bouwsite Livios.
 1. Vijf griezelige verrassingen in horrorgame ‘Dark Pictures: Little Hope’
  Play
  games

  Vijf griezelige verrassin­gen in horrorgame ‘Dark Pictures: Little Hope’

 2. Pijnlijk: losgekomen autowiel raakt auto en haalt motorrijder onderuit
  Play

  Pijnlijk: losgekomen autowiel raakt auto en haalt motorrij­der onderuit