.
Volledig scherm
. © Grégoire De Poorter

Ondanks corona kochten bijna 3.000 Belgen in 2020 een casa in Spanje

Woon.Vorig jaar kochten 47.500 buitenlanders een tweede verblijf in Spanje. Dat is een daling met een kwart in vergelijking met een jaar eerder. Ook het aantal Belgische kopers zakte voor het eerst sinds 2015 onder de 3.000, maar gelet op de coronapandemie en de bijhorende reisbeperkingen is dat toch verrassend veel.

6 reacties

 • Jan Opdebeke

  1 week geleden
  Da's toch goed voor als je stokoud bent. Als jonge mens constant naar datzelfde plaatsje ? Nee, dank u. Met dat budget liever een paar keer per jaar andere oorden gaan opsnuiven ! Da's avontuur, nieuwe dingen ontdekken, heerlijk !
 • Willem Piscaer

  3 weken geleden
  Ik denk dat het veel het echt het zijn. Gekibbel en getrek om zijn eigen postje te behouden in deze regering, ministers die niet verkozen zijn of die 0NUL stemmen halen, voor diegenen die het zich kunnen permitteren, is de maat vol eens trappen ze het af.
 • Peter Van Dam

  3 weken geleden
  Allemaal een huisje kopen daar tijdens een pandemie en nadien klagen dat ze niet naar hun buitenverblijf mogen gaan om te zien of alles daar in orde is. Dat kennen we al... En hoeveel van die Vlamingen stemmen rechts? Omdat ze het beu zijn dat buitenlanders hier alles opkopen? Dat zou ik wel eens willen weten ook. Economische vluchtelingen noem ik dit soort mensen. Geld genoeg voor een huis maar wel waar het goedkoop is en ten koste van lokale bevolking die zo de prijzen terug zien stijgen.
 • marc Deglin

  3 weken geleden
  er zijn veel ambtenaren in belgie
 • Paul Boutsen

  3 weken geleden
  Toch logisch, door corona heb je hier de grootste kans om het niet te overleven, en je vaccin zal voor ergens de komende jaren zijn.
 1. Gigantische Tyrannosaurus Rex liep langzamer dan de mens
  Play

  Giganti­sche Tyrannosau­rus Rex liep langzamer dan de mens

 2. De stoppen slaan door bij Ruben wanneer badkamer verbouwen niet loopt zoals gehoopt
  Play
  Huis Gemaakt

  De stoppen slaan door bij Ruben wanneer badkamer verbouwen niet loopt zoals gehoopt