Tuinexpert Bart Verelst somt op wat je deze maand allemaal te doen staat in de tuin.
Volledig scherm
Tuinexpert Bart Verelst somt op wat je deze maand allemaal te doen staat in de tuin. © Getty Images

“Oktober is de maand bij uitstek om te werken aan je (nieuw) gazon”: deze tuinklussen wachten op je

LiviosOktober is een belangrijke maand voor hobbytuiniers. Het is dé maand bij uitstek om gras te zaaien en vaste planten een plekje in je tuin te geven. Je handschoenen, schop en grasmaaier berg je voorlopig dus nog niet op. Bouwsite Livios vroeg aan tuinexpert Bart Verelst wat de belangrijkste tuinklussen in oktober zijn.

  1. Waarin investeer je best: een appartement of een huis? “Er zijn 30% meer huurders dan vorig jaar, maar niet elke soort woning is in trek”
    PREMIUM

    Waarin investeer je best: een apparte­ment of een huis? “Er zijn 30% meer huurders dan vorig jaar, maar niet elke soort woning is in trek”

    Zo’n 20 tot 30 procent van de vastgoedkopers zijn investeerders die een pand willen verhuren. Hoewel er ook steeds meer huurders op de markt komen, is lang niet iedere vastgoedinvestering een succesverhaal. Koop je best een huis of appartement? Met welke troeven kan je de huurprijs optrekken? En hoe zorg je ervoor dat je zelf zo weinig mogelijk tijd aan verliest? Onze woonexpert Björn Cocquyt vertelt hoe je zo veel mogelijk rendement uit je investering haalt: “Niemand neemt het je kwalijk als je hiervoor de huurprijs opdrijft.”