Nieuwe tool schat gratis je woning

.
RV .
Immoweb lanceert vandaag een gratis tool om de waarde van vastgoed te schatten. Die is ontwikkeld op basis van de 300.000 meest recente zoekertjes op de vastgoedwebsite. “We willen de expertenrol van de makelaar niet overnemen, maar een eerste indicatie bieden met een geloofwaardige prijsvork”, klinkt het.

“Uit onderzoek blijkt dat 53 % van de Belgen die hun eigendom verkopen een kijkje nemen op Immoweb om prijzen te vergelijken. Die groep wilden we een praktisch en snel hulpmiddel aanbieden, helemaal gratis”, zegt Valentin Cogels van Immoweb.

De immoschatter gebruiken is heel eenvoudig. Je voert een reeks parameters in, zoals adres, oppervlakte, aantal kamers, ... Op basis daarvan berekent een algoritme een prijsvork voor de waarde van het vastgoed. “De ligging is de belangrijkste factor. Het heeft absoluut geen zin om vastgoedprijzen in verschillende regio’s of gemeenten met elkaar te vergelijken. Twee andere bepalende parameters zijn de grootte en de staat van het vastgoed.”

Nieuwe technologie

“Het ontwikkelen van deze tool was een serieuze uitdaging op het gebied van databases en machine learning. Veel van de technologie die voor onze immoschatter wordt gebruikt, bestond een paar jaar geleden niet eens. We zien onze tool als een aanvulling op het werk van de makelaars. Voor wie een meer nauwkeurige schatting wil, raden wij aan om contact op te nemen met een vastgoedexpert”, aldus Cogels.

Voor een schatting aan de hand van de tool kun je hier terecht.
29 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • pascale de meersman

  Ed Leviud... Een volledige woningrenovatie ligt hoger dan 1600 / m2

 • Marie Vandam

  Na de uitslag van de waarde heb ik het mail adres geblokkeerd als spam want dit noem ik geen tool!

 • David Willems

  Als je de gegevens niet volledig invult (huisnummer bv) krijg je waarde 0, nadat ik het huisnummer aanvulde kwam er wel een schatting. Behoorlijk wat hoger dan wat ik betaalde, maar het is natuurlijk een schatting zonder het huis echt te hebben gezien (maar wel obv een aantal parameters die ook door schatters worden gebruikt)

 • Peter Lysens

  Wel ik ben blijkbaar de enige waar het klopt. Juist een echte schatter laten komen en het zit er boenk op

 • Marko Decandt

  Is maar een beta versie, alles werkt behalve het schatten van de prijs. Handig he.