Eén derde van alle Belgische kachels is dringend aan vervanging toe. Vervang je hem door een milieuvriendelijk exemplaar? Dan heb je recht op een vervangpremie!
Volledig scherm
Eén derde van alle Belgische kachels is dringend aan vervanging toe. Vervang je hem door een milieuvriendelijk exemplaar? Dan heb je recht op een vervangpremie! © Getty Images

Nieuwe premie voor vervangen van oude kachel

LiviosEén derde van alle Belgische kachels is dringend aan vervanging toe. Geldt dat ook voor jouw oud exemplaar en wil je dit inruilen voor een milieuvriendelijke kachel? Goed nieuws! Bouwsite Livios legt helder uit hoe je in aanmerking komt voor een vervangpremie!

52 reacties

 • Patrick Goebel

  3 jaar geleden
  Weg met die stinkende hout en steenkolen kachels
 • Luc Huyghe

  3 jaar geleden
  Wanneer is 1 april? "Verwarmingssystemen die wél in aanmerking komen zijn gaskachels en ingebouwde gashaarden met een energielabel ‘A’." En dit op een moment dat nieuwe huizen geen gasaansluiting meer mogen hebben omdat ze 'groen' moeten verwarmen? Wat een mop zeg.
 • Hugo Van Meirvenne

  3 jaar geleden
  Ze zouden beter alle hout, kolen of pellet kachels verbieden, deze vervuilen meer dan benzine of dieselauto's.
 • Henri Troyat

  3 jaar geleden
  Wanneer stopt dat subsidiegedoe nu eindelijk eens;
 • Patrick Jonkers

  3 jaar geleden
  De "premie" betaald iedereen (geld van de taksbetaler) en de winst gaat naar de co stokers/verkopers.....toch een raar milieu bewind hier in Belgie. Vooral het zuiden van het land gaat daar 80% van "incaseren"
 1. Indian summer: met deze spullen geniet je ook na de zomer maximaal van je terras
  HLN Shop

  Indian summer: met deze spullen geniet je ook na de zomer maximaal van je terras

  Heb je van je terras een kleine oase gemaakt waar het heerlijk vertoeven is? Dan wil je daar natuurlijk maximaal van genieten. Nu de zomer stilaan op haar einde loopt zou het maar jammer zijn je gezellige buitenplek straks al te moeten verlaten om je weer binnenskamers terug te trekken. Met enkele kleine en grotere hulpmiddelen is dat gelukkig niet nodig. HLN Shop overloopt wat je kan doen om zo lang mogelijk van je terras te kunnen profiteren.
 2. Liegen over je vorige loon om een hoger salaris te strikken? Dit zeggen de experts
  Jobat

  Liegen over je vorige loon om een hoger salaris te strikken? Dit zeggen de experts

  Heb je een nieuwe baan in het vizier, komt vroeg of laat het onderwerp ‘loon’ naar boven. Om je nieuwe salaris te bepalen of een goed voorstel te kunnen doen, durft een werkgever daarbij al eens vragen wat je op je huidige job verdient. Vind je dit maar een ongemakkelijke vraag en weet je er geen blijf mee? Is je huidige loon aan de lage kant en wil je een mooie promotie niet mislopen met een al te eerlijk antwoord? Jobat.be legt de kwestie voor aan hr-dienstverlener SD Worx.