Nieuwe gratis tool voor duurzame verbouwers

.
Ecobouwers .
Zie je door de bakstenen de muur niet meer? Dan zet de Renovatiewijzer je op de goede weg. Het is een gratis online tool voor wie duurzaam wil renoveren. Per gemeente en per thema worden renovatietips en -begeleiding in kaart gebracht. Naast info over premies, groepsaankopen en infosessies ontdek je bij welke instanties je kunt aankloppen voor advies en begeleiding voor en tijdens de werken.

“Veel verbouwers pakken hun project zo zelfstandig mogelijk aan, om kosten te besparen. Zo maken ze helaas geen gebruik van de kennis en ondersteuning die er bestaat rond duurzaam bouwen en renoveren”, klinkt het bij de initiatiefnemers van Ecobouwers. “De Renovatiewijzer geeft je een samenvatting van de beschikbare hulpbronnen in jouw buurt, zowel online als individueel.”

De thema’s die aan bod komen zijn isoleren, duurzaam verwarmen, hernieuwbare energie, ramen, totaalrenovaties, ventilatie en regenwater. Het advies is afkomstig van de Steunpunten Duurzaam Bouwen, de lidorganisaties van Bond Beter Leefmilieu, intercommunale of gemeentelijke initiatieven, organisaties zonder commercieel doel en de provincies.

De Renovatiewijzer is hier te vinden.
2 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Peter Janssens

    Duurzaam is meestal gewoon duur voor de gebruiker, zonder zaam. Intelligente toestellen maken de mensen dommer. Gratis tool jaagt je op extra kosten want het raadt bedrijven aan die betalen om in de lijst te mogen staan en die kosten dus zullen doorrekenen. Premies krijg je enkel door dingen te kopen waar de meerkost meer kost dan de premies opbrengen. En een eend zal je nooit in een boom zien zitten.

  • Alec Verbruggen

    Als ik het woordje duurzame lees of intelligente meter of iets dergelijk weet ik dat het waardeloos duur is en je in de armen jaagt van ondernemerstuig. Een goedkope gasbrander, en een daalderop voor warm water uit 1975 met een knop aan of af. Als het aan mij ligt blijft dat zo. Onderhoud, niks nada. En voor de rest bijstoken met hout.