Nieuw: gedeeld wonen in een luxehotel

YUST
In maart opent in Antwerpen YUST, een design huisvestingsproject dat inspeelt op de trend van flexibel wonen. Het is een luxehotel met 130 bedden waar je onder andere kunt kiezen uit een gedeelde kamer voor acht of een loft om goedkoop te huren. Maar de bedoeling is om vooral gebruik te maken van alle gemeenschappelijke ruimtes.
YUST

“YUST staat voor Young Urban Style en wil op een unieke manier het communitygevoel stimuleren en sociaal isolement tegengaan”, zegt oprichter Stéphane Verbeeck. “Bij ons doe je veel meer dan alleen logeren. We stellen heel wat ter beschikking waarbij mensen met elkaar in contact komen, zoals een coworking space, een dakterras en een ruimte om te ontbijten en te lunchen. We organiseren ook tal van activiteiten om de buurt te betrekken: workshops, yogalessen, concerten, tentoonstellingen, …”

YUST

Het ho(s)tel heeft niet alleen gewone kamers, maar ook dorms met een eigen badkamer waar je met acht slaapt (18 euro per nacht), een suite met lounge en keuken (109 euro) en zelfs een loft. Die laatste huur je vanaf 699 euro per maand, inclusief het gebruik van alle faciliteiten.

YUST
YUST

Het historisch pand in de Coveliersstraat, vlak bij brouwerij De Coninck, is de eerste vestiging van YUST. Brussel volgt in 2022 en Luik in 2023. “Bedoeling is om op termijn een Europees netwerk uit te bouwen. In het kader van shared economy kunnen ‘leden’ hun woningen dan zelfs uitwisselen: spendeer één week in Amsterdam en twee maanden in Brussel terwijl je geniet van al het comfort van thuis.”
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.